В Україні створили недорогий аналог віртуальної системи управління в бою - WSJ

В Україні створили недорогий аналог віртуальної системи управління в бою - WSJ

Укрінформ
Успіх України у створенні на ходу віртуальної системи управління є цінним уроком для Заходу, зокрема щодо необхідності експериментувати та залучати невійськових експертів.

Про це пише The Wall Street Journal, повідомляє Укрінформ.

“Україна створила недорогу версію того, на що Пентагон витратив десятиліття і мільярди доларів: винищувачі, розвідувальні дані та зброя, об’єднані в цифрову мережу”, - йдеться у матеріалі.

У тексті зазначається, що, зокрема, імпровізована київська мережа безпілотників, винищувачів і зброї, пов’язаних через супутниковий зв’язок і спеціальне програмне забезпечення, надає військовим перевагу в рівні інтелекту, координації та точності порівняно з “незграбною армією росії”.

Читайте також: Китай зміцнює взаємини з москвою на тлі продовження війни рф в Україні - WSJ

За словами Глена Гранта, британського підполковника у відставці, який має досвід оцифрування військових засобів і працював зі збройними силами США та України з 2014 року над реформою оборони, бюрократичні західні військові «надто повільні та важкі», щоб швидко застосовувати нові технічні рішення для розв'язання проблем на полі бою.

“Технічно підковане населення України оновило техніку партизанської війни для цифрової ери… В Україні, де процвітає індустрія технічного аутсорсингу та хакери, які діють поза законом, мотивованими людьми часто є інженери програмного забезпечення, які підключаються за допомогою цифрових сервісів, таких як зашифрований месенджер Signal, і мережі таких компаній, як SpaceX Ілона Маска. І їхніми інструментами стали мобільні додатки, 3-D принтери та споживчі дрони”, - йдеться у статті.

Зазначається, що одним з елементів успіху України в інноваціях є те, як різні військові частини та українські технологічні компанії працюють над власними новими військовими технологіями, а підхід «знизу вгору» часом більше нагадує низку гаражів у Кремнієвій долині.

Як повідомляв Укрінформ, у межах проєкту «Армія дронів» вже закуплено 1577 безпілотників, 928 з них уже передані українським військовим, які боронять Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-