З тимчасово окупованого Мелітополя тікають російські медики

З тимчасово окупованого Мелітополя тікають російські медики

Укрінформ
Слідом за деякими колаборантами з тимчасово окупованого Мелітополя тікають російські медики.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Мелітопольська лікарня була чи не останньою на території тимчасово окупованої Запорізької області, яка надавала допомогу цивільним мешканцям, але вже майже місяць, як туди також почали привозити поранених, захворілих рашистів, і для цивільного населення стає все менше місця в цій лікарні", - сказав Федоров.

Читайте також: У Мелітополі пролунали вибухи

Він зазначив, що в цій лікарні надавали допомогу і мешканцям окупованої частини Херсонської області. Сьогодні допомогу майже неможливо отримати.

За словами мера, велика кількість завезених лікарів та медичного персоналу виїхала з окупованого міста. 90% аптек не працюють, а ті, що залишилися, майже не мають асортименту ліків, і вартість медикаментів надто висока. Наприклад, вітамін С коштує в 16 разів дорожче.

"російських військових доставляють у лікарню в стані наркотичного сп'яніння. російські медики втікають, бо наші мешканці співпрацюють із спецслужбами і ЗСУ", - сказав він.

Федоров також сказав, що попри терор з боку окупантів українські медики відмовляються співпрацювати з ворогом.

Читайте також: У Мелітополі зросла кількість ворожих військ - Федоров

У паніці від тотальної нестачі медперсоналу окупанти і погрозами, і підкупом намагаються вмовити українських медичних працівників «служити» росармії.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на міського голову Мелітополя Івана Федорова, у тимчасово захопленому Мелітополі співробітники російського ФСБ перевдягаються в цивільний одяг та підслуховують розмови людей у громадських місцях, а опісля забирають в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-