рф не може вести війну з такою інтенсивністю, як на початку, але запасу у них достатньо - Маляр

рф не може вести війну з такою інтенсивністю, як на початку, але запасу у них достатньо - Маляр

Укрінформ
росія не в змозі  вести бойові дії з інтенсивністю, яка була на початку повномасштабного вторгнення, але у них достатній мобілізаційний ресурс.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Вже певний тривалий час епіцентром бойових дій залишається саме Донецька область, ворог саме там сконцентрував свої потужності, озброєння, особовий склад і військову техніку. Зараз, з одного боку, це наша перемога, що ми так потужно тримаємося, але, з іншого боку, треба розуміти ціну цьому всьому. Це дуже складні бої, це дуже виснажливо для наших оборонців, зараз все, що потрібно у війні – це потужна мотивація, професіоналізм і озброєння», - зазначила заступниця міністра.

Читайте також: Мінреінтеграції нагадало переселенцям, де й коли ставати на військовий облік

За словами Маляр, професіоналізм і мотивація в українських військ є, а в питаннях озброєння Україні допомагають міжнародні партнери.

Відповідаючи на запитання щодо можливого наступу на Донеччині, Маляр зазначила: «Складно робити однозначний прогноз, тому що росіяни сьогодні підключають, крім регулярних військ, і приватні армії. Є інформація, що там зараз не тільки «Вагнер» знаходиться, а й інші підрозділи, здається, «Патріот», є ще третій підрозділ нерегулярних військ. Тобто, ми повинні розуміти, що у росіян є величезний людський ресурс, який вони можуть використовувати, і вони намагаються його залучати. Не треба недооцінювати ресурс рф як держави загалом. Можливо, вони не в змозі вести бойові дії з такою інтенсивністю, як починали, але в них ще достатньо запасу, щоб вести цю війну».

Відповідаючи на запитання, чи будуть попереджені громадяни України у разі повторного масованого наступу рф, заступниця міністра відзначила, що так некоректно ставити питання.

«Навіть російські війська, які безпосередньо здійснювали активні дії, до останнього не знали, будуть вони рухатись чи ні, і куди. Тому що у рф було кілька сценаріїв, саме так планують, а в останній момент по обстановці ухвалюється рішення», - пояснила Маляр.

Читайте також: Війна в Україні стала геополітичним землетрусом, який змінив відносини між ЄС і росією – Боррель

Вона також нагадала, що перед початком війни Україна та міжнародні партнери до останньої хвилини ухвалювали рішення на міжнародному рівні, щоб запобігти широкомасштабному вторгненню.

Також заступниця міністра вважає, що робити прогнози зараз неможливо, оскільки війна – це динамічний процес.

«Що стосується прогнозів на зараз. Зараз триває війна, який прогноз? Може бути все, що завгодно. Ми про це постійно говоримо і готуємося до всіх можливих сценаріїв. Розслаблятися не можна і недооцінювати ворога не можна», - наголосила Маляр.

Заступниця міністра також запевнила, що Україна уважно спостерігає за рухом російських військ по території білорусі і готується до відсічі й з цього напрямку.

Читайте також: російські військові викопали траншеї на півночі Криму – супутникові знімки

Як повідомлялось раніше, у статті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного для «Укрінформу» «Перспективи забезпечення воєнної кампанії 2023 року: український погляд» зазначалося, що війна не стала бліцкригом, який планував кремль. Залужний не виключив можливості повернення росіян до задуму захопити столицю у 2023 році. Своєю чергою секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наступ російських військ на Київ не вдався і навряд чи вдасться повторно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-