росіяни за добу обстріляли дев'ять областей України — зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли дев'ять областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби перебували дев'ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 3 січня.

Зокрема, у Чернігівській області за добу росіяни тричі обстріляли із самохідних артилерійських установок, мінометів і ствольної артилерії Сновську громаду Корюківського району. Жертв і руйнувань унаслідок ворожих ударів немає. Ніч у регіоні минула без обстрілів.

У Сумській області вночі із самохідних артилерійських установок війська російської федерації вдарили по залізничному вокзалу селища Краснопілля.

Також уночі ворог завдав ударів з артилерії по Середино-Будській громаді — шість влучань зафіксовані на околицях села Чернацьке. Тієї ж пори росіяни вдарили з артилерії по околицях села Ромашкове. За попередніми даними, минулося без втрат, інформація про пошкодження уточнюється.

Читайте також: росія знову вдарила по прикордонню Чернігівщини

Чотири рази за добу війська рф обстріляли з мінометів і артилерії Краснопільську громаду. По Шалигинській громаді росіяни били з мінометів — відбулися три влучання. Великописарівську громаду противник обстріляв із гелікоптера Мі-24.

У Білопільській громаді ворожим вогнем пошкоджені школа та лінія електропередач, знищений автомобіль УАЗ.

У Запорізькій області минулої доби загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в районі Малинівки, Червоного, Щербаків, Дорожнянки, Полтавки, Новоандріївки, Малої Токмачки, Успенівки, Гуляйполя, Оріхова, Приморського, Степового, Новоданилівки, Чарівного, Новопавлівки, Ольгівського, Білогір'я, Залізничного, Кам'янського та Плавнів.

Унаслідок ворожих ударів по регіону є руйнування будинків (квартир) громадян й об’єктів інфраструктури — усього надійшли дев'ять повідомлень. Наслідки уточнюються.

Читайте також: На Харківщині експоліцейського підозрюють у держзраді

У Харківській області на Слобожанському напрямку з артилерії та мінометів російські війська обстрілювали райони Стрілечої, Стариці, Огірцевого, Вовчанська, Охрімівки й Кам’янки. На Куп’янському напрямку з усього спектру артилерії ворог бив по районах Новомлинська, Тавільжанки, Дворічної, Лимана Першого, Вільшаної, Куп’янська, Кучерівки, Орлянки, Курилівки, Кислівки, Котлярівки, Табаївки й Першотравневого.

У селищі Дворічна Куп'янського району ворожим вогнем пошкоджені приватні домоволодіння. В одному з будинків сталася пожежа, під час гасіння якої рятувальники потрапили під черговий обстріл.

У місті Вовчанськ Чугуївського району через удари російських військ горів дах будинку, під час гасіння пожежі особовий склад Державної служби України з надзвичайних ситуацій також потрапив під повторний обстріл. Минулося без постраждалих.

У Дніпропетровській області вночі загарбники знову тероризували Нікопольський район. Так, двічі за ніч ворог обстріляв із «Ураганів» і важкої артилерії Нікополь і Покровську громаду. Минулося без постраждалих, наслідки атаки ще з’ясовуються.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських загарбників у районах Стельмахівки, Макіївки, Площанки та Білогорівки. На Куп’янському напрямку ворог бив з усього спектру артилерії по районах Новоселівського, Андріївки і Стельмахівки.

Читайте також: Обстріл Дружківки: загарбники зруйнували Льодову арену, автовокзал та церкву

На Лиманському напрямку з танків, мінометів і ствольної артилерії росіяни відкривали вогонь по Макіївці, Площанці, Невському, Червонопопівці та Діброві.

Медичні заклади й інші установи на окупованих територіях Луганської області переповнені покаліченими загарбниками з різних куточків рф. Через велику кількість поранених росіян, яких останнім часом завозять на лікування, Луганськ уже називають містом-госпіталем.

У Донецькій області вночі війська російської федерації завдали ракетного удару по Краматорську, пошкодивши приватні будинки та чотири автомобілі.

Пізно ввечері росіяни вдарили ракетами по Дружківці, влучивши по технічних приміщеннях промислового підприємства. Ворожим ударом пошкоджені склад, електромагнітний кран і сторожка. Також зазнали пошкоджень готельний комплекс, автовокзал, церква, житловий будинок та льодова арена.

Ситуація в Донецькій області залишається напруженою.

У Миколаївській області вчора вдень російські війська завдавали ударів по акваторії й береговій зоні Очаківської громади. Постраждалих унаслідок ворожих обстрілів немає.

У Херсонській області росіяни продовжують обстрілювати населені пункти вздовж правого берега річки Дніпро. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від артилерійських ударів ворога постраждала цивільна інфраструктура населених пунктів Зеленівка, Мололіжне, Інженерне, Антонівка, Берислав та Херсон.

Читайте також: росіяни зазнали значних втрат на Херсонщині - пів тисячі вбитими та пораненими

Унаслідок вчорашньої ранкової атаки, здійсненої військами рф по центру Берислава, відомо про п'ятьох поранених, троє з них перебувають у важкому стані.

У тимчасово захопленій ворогом Голопристанській громаді станом на сьогодні критична ситуація. Загарбники майже безперервно б'ють по населених пунктах громади, зокрема по Голій Пристані, є постраждалі.

Загалом за минулу добу в Херсонській області відомо про дев'ятьох поранених і двох загиблих через російські обстріли.

В інших регіонах України ніч минула відносно спокійно, без обстрілів.

Читайте також: ППО з вересня знищила близько 500 іранських дронів-камікадзе — Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, 2 січня Сили оборони України відбили ворожі атаки поблизу 13 населених пунктів, українська авіація завдала 18 ударів по районах зосередження російських військ і зенітно-ракетних комплексів ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-