Ракетні удари по Україні: генералу та адміралу флоту рф повідомили про підозру

Ракетні удари по Україні: генералу та адміралу флоту рф повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру командувачу дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил рф та екскомандувачу чорноморського флоту рф щодо здійснення ракетних ударів по Україні.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора генерал-лейтенанту командувачу дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил рф та адміралу колишньому командувачу чорноморським флотом вмф рф повідомлено про підозру у веденні агресивної війни та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 437, ч. 3 ст. 110 ККУ)», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: росія вивела у Чорне море шість кораблів — носіїв «Калібрів» немає

За даними слідства, з 24 лютого 2022 року генерал-полковник зс рф виконує накази військово-політичного керівництва рф і командування зс рф.

Як зазначається, він забезпечує нанесення підпорядкованими йому підрозділами дальньої авіації з використанням стратегічних ракетоносців Ту-160, Ту-95МС, а також дальніх ракетоносців-бомбардувальників Ту-22М3, систематичних масштабних ракетних ударів крилатими ракетами типів Х-555, Х-55, Х-101, Х-22 по українських містах, у тому числі по об’єктах, захищених міжнародним гуманітарним правом.

За даними ОГП, підозрюваний адмірал з 24 лютого 2022 року до 10 серпня 2022 року, перебуваючи на посаді командувача чорноморським флотом вмф рф, виконував накази і розпорядження військово-політичного керівництва рф і командування зс рф.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала 18 ударів по районах зосередження ворога і його ЗРК

«Він забезпечував нанесення з акваторії Чорного моря підпорядкованими йому підрозділами чф вмф рф з використанням військових бойових кораблів систематичних ракетних ударів високоточними керованими крилатими ракетами «3М14-Калібр» по містах та інших населених пунктах України. У тому числі по об’єктах, що перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права», - заявили у відомстві.

Водночас у СБУ повідомляють, що одним із них є командувач дальньої авіації повітряно-космічних сил зс рф генерал-полковник Сергій Кобилаш. А іншим - колишній командувач Чорноморським флотом рф адмірал Ігор Осіпов. Це перші підозри, які Україна оголошує саме за обстріли цивільних об’єктів в Україні.

Фото Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-