Щонайменше 575 жителів Херсонщини стали жертвами викрадень у 2022 році — КримSOS

Щонайменше 575 жителів Херсонщини стали жертвами викрадень у 2022 році — КримSOS

Укрінформ
Щонайменше 575 жителів Херсонщини стали жертвами насильницьких викрадень у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КримSOS з посиланням на коментар голови правління Олексія Тільненка Суспільне Новини.

Як зазначається, щонайменше 575 жителів Херсонщини стали жертвами насильницьких викрадень у 2022 році.

«Деяких з цих людей вивозять з Криму на територію росії. До полонених застосовують тортури, не надають медичну допомогу», — розповів Тільненко.

На відміну від обміну військовополонених, механізм визволення жертв насильницьких зникнень серед цивільного населення не сформований. Закони та звичаї ведення війни не дозволяють брати в полон цивільних, тож українські цивільні полонені перебувають у росіян у статусі заручників.

«Їх утримують, не комунікуючи жодним чином із рідними, а ні з будь-якими державними органами. Якщо рідні через адвокатів намагається дізнатися, в якому стані затриманий і що йому інкримінують, то дуже часто не можуть отримати відповіді на ці питання. росія всіляко приховує сам факт перебування цих людей на території Криму або на території росії», — додав Олексій Тільненко.

Читайте також: Омбудсман дав поради тим, у кого загарбники викрали рідних

Підкреслюється, що про випадки викрадення цивільних та взяття в полон військових можна повідомляти на відповідну «гарячу лінію» КримSOS за номерами: +38 097 327 69 56 та +38 095 931 00 65. Спеціалісти надають консультації телефоном із понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00. У суботу та неділю спілкування відбувається в месенджерах WhatsApp та Signal.

Як повідомляв Укрінформ, після деокупації на звільненій території Херсонщини поліцейські зафіксували сім катівень та вісім місць несвободи. На окупованій території Херсонщини загарбники викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-