росія може вдатися до дронових атак, поки готує ракетоносії для наступного обстрілу - Гуменюк

росія може вдатися до дронових атак, поки готує ракетоносії для наступного обстрілу - Гуменюк

Укрінформ
Унаслідок останнього ракетного обстрілу росія використала велику кількість “Калібрів”, тому найближчим часом, імовірно, вдасться до дронових атак, поки готує ракетоносії.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Кораблів зараз у Чорному морі у ворога поменшало суттєво, у них залишилося всього 5, і ракетоносії в пунктах базування. На бойовому чергуванні їх немає. Але ж ми пам'ятаємо, що вони перед цим відпрацювали, багато “Калібрів” використали, саме тому потребують часу на переспорядження. Зараз, готуючись до цього (атак - ред.), цілком імовірно будуть використовувати ще дрони, а тим часом підтягувати ракетоносії”, - зазначила Гуменюк.

Відповідаючи на запитання, чим ворог поповнює запаси, вона повідомила, що рф використовує ту партію дронів, яку вже отримала від Ірану. Крім того, зараз ворог намагається тероризувати райони, прилеглі до лінії фронту — Запорізький напрямок, Дніпропетровщину (Нікопольський район) тощо.

Гуменюк зауважила, що в цілому ситуація залишається досить напруженою, але контрольованою. Ефективна відсіч українських захисників змушує ворога нервувати та постійно перегруповуватися.

Читайте також: росія почала змінювати тактику обстрілів України - розвідка

Вона також нагадала, що південний регіон є “транзитним” для російських ракет, тож від роботи протиповітряної оборони залежить чи долетять ракети вглиб України.

Як повідомляв Укрінформ, сили ППО у новорічну ніч знищили 45 безпілотників-камікадзе іранського виробництва Shahed-131/136, якими російські загарбники атакували Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-