Ідея про «збереження обличчя путіна» не має прихильників на Заході - Кулеба

Ідея про «збереження обличчя путіна» не має прихильників на Заході - Кулеба

Укрінформ
Ідея про «збереження обличчя путіна» наразі не має прихильників на Заході, але там ще є охочі «зберегти обличчя росії».

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

«(На Заході. – ред.) залишилась тільки секта "збереження обличчя росії". Але щодо путіна вони вже все зрозуміли. Це маргінальна секта, але вона все ще існує, через призму "нам все одно з ними жити", "вони нікуди не зникнуть" тощо», - сказав глава української дипломатії.

За словами Кулеби, для нього зараз головне не стільки подолати цю секту, скільки утвердити в партнерах розуміння того, що якою б не була влада в рф, росія по своїй суті не зміниться.

«Це має зупинити набагато ширше коло людей, які вірять, що можна з росії зробити ліберальну, демократичну країну. І це насправді набагато важливіше – подолати цей наратив. І погодитись із тезою, що росія є такою, якою вона є, і наше завдання – не перетворити орка на ельфа, а загасити цю агресію», - зауважив очільник МЗС.

Він додав, що необхідно створити такі умови, за яких експансія росії стане неможливою.

Читайте також: Кулеба: Про гарантії безпеки для росії не чув ні від кого, окрім Макрона

«Тобто, з агресивно-авторитарної країни вона має стати просто авторитарною, консервативною країною. Їх треба запхати в їхні кордони та замкнути на замок. Хай живуть у своїй автаркії, при своєму царі-батюшці, тільки ні на кого не нападають», - резюмував глава української дипломатії.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що європейським лідерам не треба “рятувати обличчя путіну”, як ніхто не думав рятувати обличчя гітлеру під час Другої світової війни.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-