Масована атака по Україні: російські ракети завдали ударів по 10 областях

Масована атака по Україні: російські ракети завдали ударів по 10 областях

Укрінформ
В Україні під час ранкової атаки російські ракети уразили 10 областей, унаслідок обстрілу пошкоджено 28 різних об’єктів, травмовано 5 осіб.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий.

«Щодо масованих ракетних ударів по Україні, то внаслідок них було уражено 10 областей, пошкоджено 28 об’єктів. З них 18 – це приватні житлові будинки, решта – об’єкти критичної інфраструктури... Унаслідок обстрілів у нас травмовано 3 чоловіків, 1 жінку і 1 дитину», - заявив Хорунжий.

Читайте також: Готувалися два тижні: Шмигаль розповів про «високу ставку» росіян на ракетну атаку

За його словами, до ліквідації наслідків обстрілів від ДСНС було залучено близько 100 рятувальників і понад 15 одиниць техніки. Підключено 87 генераторів для забезпечення електроенергією об’єктів критичної інфраструктури та соціальних.

Речник ДСНС також поінформував, що у Києві до оперативно-координаційного центру служби надійшло повідомлення про влучання відразу за кількома адресами у чотирьох районах.

Зоурема, у Дарницькому районі внаслідок падіння уламка збитої ракети сталося займання та руйнування конструкції двоповерхового житлового будинку на площі 100 квадратних метрів, пожежу відразу ліквідовано. Крім того, відбулося руйнування покрівлі ще одного будинку. До прибуття рятувальних підрозділів було врятовано 2 особи, медики надали їм допомогу і госпіталізували. Також була госпіталізована 14-річна дівчина, яка і викликала рятувальників.

У Печерському районі уламки ракети впали на дитячий майданчик, а також іще за двома адресами. Жертв і потерпілих немає.

Читайте також: Україна - під масованою ракетною атакою

У Голосіївському районі уламки збитої ракети впали поряд із автомобілем, а у Солом’янському - на дах п’ятиповерхового житлового будинку. Минулося без жертв.

«Наразі на місцях іще працюють наші рятувальники. Вони проводять пошукові та аварійно-рятувальні роботи. Інформація щодо потерпілих по всій Україні уточнюється», - заявив Хорунжий.

Як повідомлялося, російські війська під час сьогоднішньої атаки застосували 69 ракет. Силами і засобами ППО знищені 54.

Водночас унаслідок атаки є певні пошкодження електромереж і об‘єктів генерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-