росіяни за минулу добу обстріляли вісім областей - зведення ОВА

росіяни за минулу добу обстріляли вісім областей - зведення ОВА

Укрінформ
російська армія за добу здійснила атаки на вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 29 грудня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив два обстріли із мінометів Новгород-Сіверського та Корюківського районів. Жертв і руйнувань немає.

У Сумській області минулої доби 70 ударів завдали росіяни по прикордонних Миропільській, Зноб-Новгородській, Середино-Будській, Краснопільській, Білопільській громадах. Жертв немає.

Читайте також: росіяни уночі обстріляли передмістя Запоріжжя

У Запорізькій області за добу росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Степне, Лежине, Гуляйполе, Малинівка, Степове, Плавні, Комишуваха, Оріхів, Новоданилівка, Мала Токмачка, Ольгівське, Дорожнянка, Новоандріївка, Білогір'я, Темирівка, Червоне, Чарівне, Щербаки, Павлівка. Надійшло 28 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

Вчора пізно ввечері Харків зазнав масованої атаки дронами-камікадзе. Усього по Харкову було випущено 13 дронів. 11 з них збили сили ППО. Є пошкодження об'єктів критичної інфраструктури. Без жертв та постраждалих.

Вчора протягом дня російські війська обстрілювали з артилерії населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів Харківської області, розташовані поряд з лінією зіткнення та кордоном з рф. Зокрема під вогнем були Куп'янськ, Вовчанськ, Дворічна, Ківшарівка та інші населені пункти. Пошкоджені житлові будинки та господарські споруди.

Також вчора зранку ворог завдав ракетного удару по Слобідському району Харкова. Пошкоджені адміністративні та виробничі будівлі. Поранена одна людина.

Читайте також: Ворог уночі запустив по Харкову 13 «Шахедів», 11 з них збили Сили оборони

Мінна небезпека залишається дуже високою. В с. Бугаївка Чугуївського району у лісі підірвалися батько 47 років та його 7-річний син. Обидва госпіталізовані з вибуховими травмами. Дитина у важкому стані.

У Дніпропетровській області ворог вночі атакував дронами-камікадзе та бив із важкої артилерії. Захисники України знищили усі 5 дронів.

Нікопольський район війська рф знову обстріляли з важкої артилерії. Тричі вдарили по Нікопольській та Марганецькій громадах. Без жертв. Пошкоджені одна багатоповерхівка, кілька приватних будинків та кілька ліній електропередач.

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки в районах Стельмахівки, Андріївки, Площанки і Червонопопівки.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв Стельмахівку, Площанку, Червонопопівку і Діброву. Ситуація в області залишається напруженою.

У Донецькій області пізно ввечері росіяни здійснили ракетний удар по Кураховому. Зруйновані приватні житлові будинки, господарські споруди.

Читайте також: Українська авіація чотири рази за день вдарила по позиціях ворога

Вночі відбувались обстріли позицій та околиць Торецької, Мар'їнської, Сіверської, Бахмутської громад. Поодинокі обстріли були поблизу Роздолівки і Благодатного.

У Соледарі росіяни здійснили ракетний удар по санаторію. Без жертв.

Вночі ворог бив по старій частині Авдіївки. По лінії оборони навколо міста тривали хаотичні, поодинокі удари.

За добу на Донеччині одна людина загинула і троє були поранені.

У Херсонській області російські загарбники з артилерії обстрілюють Республіканець, Козацьке і Львове.

Знову від ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Антонівки та Херсона.

Також російські військові обстрілюють Олешки.

Читайте також: Війська рф за добу 50 разів атакували Херсонщину, троє поранених

Через ворожий обстріл села Кізомис постраждали троє людей, зокрема 14-річна дитина дістала мінно-вибухову травму.

Загалом минулої доби у Херсонській області одна людина загинула, дев'ятеро людей дістали поранення, серед них 10-річна дитина.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-