Вибухи в Енгельсі могли вплинути на плани ворога, але до масованої атаки треба бути готовими — Ігнат

Вибухи в Енгельсі могли вплинути на плани ворога, але до масованої атаки треба бути готовими — Ігнат

Укрінформ
Після вибухів, які пролунали в районі аеродрому Енгельс-2 в Саратовській області, де базуються стратегічні бомбардувальники та кілька авіаполків російської армії, частину літаків було передислоковано на інші аеродроми. Водночас авіація є високомобільною, тож Україна завжди повинна бути готовою до можливих нових ракетних обстрілів ворога.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Після вчорашніх відомих подій бачимо, літаки там розосереджено, саме стратегічна авіація, йдеться про аеродром "Енгельс". Безумовно, там ще залишається певна кількість літаків, але чимало з них вже передислоковано на різні аеродроми, які можуть їх приймати, утримувати, обслуговувати. Після цих подій взагалі активність під вечір ворожої авіації суттєво було зменшено, не було видно взагалі навіть тактичної авіації", - сказав він.

Читайте також: В Енгельсі могли загинути російські військові пілоти - Ігнат

Відповідаючи на питання, як вибухи в Енгельсі вплинули на плани російських загарбників щодо масованої атаки по Україні, Ігнат відзначив: "Можливо і вплинула, можливо, вони зроблять якісь корективи. Тому що зрозуміло, що і Президент, і всі наголошують на тому, що дійсно загроза не минула нікуди. Окупанти не полишили своїх підступних намірів. Можливо, під новорічні свята чи на якісь інші дати, щоб все ж таки бити по нашій інфраструктурі, щоб зламати український народ”.

Він звернув увагу, що літаки є високомобільними і можуть швидко з'явитись в повітряному просторі, незалежно від їхнього нинішнього місця перебування, тому потрібно зажди бути готовими до атак і дотримуватися рекомендацій влади.

Читайте також: ППО знищила близько 70 дронів із другої партії БПЛА, яку отримала росія з Ірану – Ігнат

Як повідомлялося, у ніч проти 26 грудня на стратегічному військовому аеродромі в російському Енгельсі пролунали вибухи. Саме з цього аеродрому здійснюються всі масовані ракетні атаки росіян на Україну. Тут базується російська стратегічна авіація – бомбардувальники Ту-95 та Ту-160. За неофіційною інформацією, Міноборони росії підтвердило загибель трьох військовослужбовців під час вибухів на військовому аеродромі «Енгельс» у Саратовській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-