В Енгельсі могли загинути російські військові пілоти - Ігнат

В Енгельсі могли загинути російські військові пілоти - Ігнат

Укрінформ
Під час вибухів на військовому аеродромі в Енгельсі (рф), які сталися цієї ночі, ймовірно загинули військові пілоти стратегічних ракетоносців Ту-96 та Ту-160, що є вагомою інформацією для української сторони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, відповідаючи на питання щодо наслідків вибухів на російському аеродромі в Енгельсі.

“росіяни пишуть про трьох загиблих і ще чотирьох госпіталізованих. Але є й деякі повідомлення, де пишуть про загиблих у тому числі військових пілотів. Якщо мова йде про пілотів стратегічних ракетоносців Ту-96 та Ту-160, то це для нас вагома інформація, яку треба взяти до уваги”, - зазначив Ігнат.

Читайте також: Ігнат про вибухи в Енгельсі: Це наслідки російської агресії

Відповідаючи на питання щодо кількості пошкодженої техніки на аеродромі, речник наголосив, що наразі потрібно дочекатись супутникових знімків.

Він також зауважив, що до ракетних ударів ворог готується заздалегідь, адже одномоментно неможливо спланувати, спроектувати, прокласти маршрути для ракет і врахувати всі нюанси — починаючи від погодних умов, до тактичного розташування української ППО. Ворог постійно вивчає і здійснює удари відповідно до тих розвідданих, які він має, зазначив Ігнат.

Водночас він запевнив, що українські захисники так само готуються до атак ворога.

“До ударів росіян ми готуємося завжди. Одразу після удару, який був крайній раз нанесений по позиціях, Повітряні сили готуються: одразу перезаряджаються ракети, робляться певні переміщення особового складу чи позицій, це все вже відпрацьовано, і Повітряні сили готові в будь-який момент відбивати чергову російську агресію з повітря”, - зазначив речник.

Читайте також: Вибухи на аеродромі в Енгельсі: міноборони рф підтвердило загибель трьох військових

Як повідомлялось раніше, внаслідок кількох вибухів цієї ночі на території авіабази в Енгельсі було знищено пункт управління. Офіційної інформації щодо наслідків нічної атаки досі немає. Попередньо троє людей загинули, ще четверо поранені. Саме з цього летовища злітала ворожа стратегічна авіація, зокрема, бомбардувальники Ту-95 і Ту-160, які здійснювали масовані ракетні атаки на українські міста та критичну інфраструктуру. Три тижні тому там вже лунали вибухи, тоді дроном було пошкоджено два військових літаки. російське міноборони звинуватило у цьому українське військове керівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-