У Херсоні через обстріли мікрорайон Острів залишається без тепла

У Херсоні через обстріли мікрорайон Острів залишається без тепла

Укрінформ
У Херсоні через обстріли немає можливості повернути тепло у мікрорайон Острів (Корабел), тому найкраще рішення – евакуація.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Немає можливості поки що вирішити проблему з мікрорайоном Острів, щоб там було опалення. Там і прильотів велика кількість, і комунальні проблеми. Тому 100% найкраще рішення – це добровільна евакуація зараз», - каже Соболевський.

Щодо евакуації з міста, то, за його словами, зокрема, постійно здійснюється медична евакуація.

Як підкреслив Соболевський, після деокупації правобережної частини території Херсонщини дуже багато людей хотіли повернутися, незважаючи на всі ризики. Проте влада попереджала, що дуже зарано це робити через складну безпекову ситуацію. Зараз тенденція – люди виїжджають, вони погоджуються на добровільну тимчасову евакуацію, каже перший заступник голови обласної ради. За його словами, 25 грудня виїхали понад 250 людей, позавчора – близько 150, але це лише ті, які звернулися по допомогу про евакуацію до військової адміністрації, а є ще й ті, хто виїжджає самостійно.

Читайте також: Жителів Херсона закликають до евакуації – обстріли міста стають дедалі масштабнішими

Як повідомляв Укрінформ, 13 грудня міська влада поінформувала, що в Херсоні через обстріли припинили теплопостачання у мікрорайоні «Корабел», мешканців закликають евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-