Прикордонники не фіксують рух ворожої техніки у білорусі поряд з Україною

Прикордонники не фіксують рух ворожої техніки у білорусі поряд з Україною

Укрінформ
Сили оборони України тримають на контролі кордон із білоруссю, переміщення російської та білоруської військової техніки безпосередньо поряд з кордоном не зафіксовано.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ситуація на кордоні з білоруссю залишається повністю контрольованою Україною, нашими силами оборони, в тому числі Державної прикордонної служби. Поряд кордону безпосередньо ми не фіксуємо якогось переміщення техніки військової чи то російської федерації, чи то збройних сил республіки білорусь, адже нещодавно вони здійснювали перевірку боєготовності підрозділів. Натомість звісно, що ми маємо залишатися пильними", - сказав він.

Читайте також: росія імітує зміцнення позицій у білорусі для відвернення уваги ЗСУ - Буданов

Демченко додав, що білорусь і росія постійно нагнітають ситуацію на напрямку українсько-білоруського кордону, щоб сили оборони України тримали тут необхідну для відсічі подальшим спробам агресії кількість сил і засобів, і не відводили їх на інші напрямки, де ведуться повномасштабні бойові дії.

Крім того, Демченко зауважив, що переміщення техніки вглиб території білорусі постійно відбувається, йдеться про техніку підрозділів білорусі і рф.

"Натомість ті підрозділи збройних сил республіки білорусь, які і до цього посилювали кордон з Україною, не відмічаємо збільшення їхньої кількості чи змін в характері їхніх дій", - додав речник.

Демченко нагадав, що білорусь підтримує росію у війні проти України, надаючи територію, повітряний простір, інфраструктуру, відбуваються спільні навчання та підготовка збройних сил росії.

Читайте також: ЗСУ провели біля кордону з білоруссю штабне тренування

Також Демченко запевнив, що сили оборони готові до будь-якого розвитку ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, у заяві міністрів закордонних справ G7 – Великобританії, Італії, Канади, Німеччини, США, Франції і Японії, а також високого представника Європейського Союзу за результатами їх 12-ї зустрічі цього року, серед іншого, міститься попередження мінську: «Будь-яка подальша активна участь у незаконній загарбницькій війні росії суперечила б волі та прагненням білоруського народу. Якщо білоруська влада більш безпосередньо втягне білорусь у війну росії, G7 накладе на режим нищівні додаткові санкції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-