Ракетними атаками росія пошкодила понад 50 підстанцій та пів сотні ЛЕП - Шмигаль

Ракетними атаками росія пошкодила понад 50 підстанцій та пів сотні ЛЕП - Шмигаль

Укрінформ
Унаслідок ракетних атак на енергосистему пошкоджено більше 50 підстанцій різного класу напруги та більше 50 високовольтних ліній електропередач.

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна".

«Було пошкоджено більше 50 підстанцій різного класу напруги та більше 50 високовольтних ліній електропередач. Це звичайно призводить до складностей в транспортуванні електроенергії. Розв'язувати цю проблему можна лише в один спосіб – це ремонт і відновлення пошкоджених об'єктів, чим наші енергетики цілодобово героїчно і займаються», – наголосив прем’єр.

Шмигаль зауважив, що через такі пошкодження в середньому протягом двох діб після кожного обстрілу енергетики змушені відновлювати мережеву спроможність нашої системи.

Читайте також: Відключення в Києві й області: що прогнозують енергетики на найближчі тижні

Зокрема, зараз енергетика має проблеми в блоках: перший – це дефіцит генеруючої потужності, другий – дефіцит мережевої потужності.

Як повідомлялося, починаючи з 10 жовтня росіяни випустили на українські енергетичні об'єкти понад тисячу ракет і дронів. Українська енергосистема вже пережила дев’ять хвиль масованих терористичних атак. Через пошкодження об'єктів енергетики по всій території України запроваджуються погодинні та екстрені відключення світла.

Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-