В Україні 332 дитини вважаються безвісти зниклими

В Україні 332 дитини вважаються безвісти зниклими

Укрінформ
В Україні наразі 332 дитини вважаються безвісти зниклими з початку повномасштабної війни з росією.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

“Державний портал “Діти війни”, дані станом на 21 грудня 2022 року: 332 — зниклі, 8385 — знайдені”, - уточнюється у повідомленні.

За інформацією ювенальних прокурорів, 450 дітей загинуло внаслідок повномасштабної війни в Україні, 863 дитини були поранені. Тобто, наразі понад 1313 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної війни з рф.

Читайте також: Лубінець надав поради родичам військових, які тривалий час не виходять на зв'язок

Зазначається, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

За даними Офісу генпрокурора, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 428, Харківській - 267, Київській - 117, Миколаївській - 80, Запорізькій - 78, Херсонській - 74, Чернігівській - 68, Луганській - 65, Дніпропетровській — 34. Через бомбардування та обстріли збройними силами рф було пошкоджено 3126 закладів освіти, 337 з них зруйновано повністю.

Читайте також: Рада церков долучиться до роботи з сім’ями зниклих безвісти осіб

Як повідомлялося, 20 грудня український омбудсман Дмитро Лубінець заявив, що Україна повернула додому ще 3 дітей, яких вкрала росія.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-