Лубінець надав поради родичам військових, які тривалий час не виходять на зв'язок

Лубінець надав поради родичам військових, які тривалий час не виходять на зв'язок

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець опублікував алгоритм дій для родичів військовослужбовців, які тривалий час не виходять на зв'язок.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

“У стані повномасштабної збройної агресії росії проти України як чоловіки, так і жінки пішли обороняти рідну землю від ворога і вступили до лав захисників. Але трапляється так, що їхні рідні втрачають зв’язок з ними. Надаю покрокові рекомендації, як діяти у такій ситуації”, - зазначив він.

Так, омбудсмен радить не панікувати, якщо військовий не виходить на зв’язок декілька днів. Слід заспокоїтися та з’ясувати всі обставини. Варто спробувати зв'язатися з колегами по службі, безпосереднім командиром чи частини.

“Якщо вам скажуть, що захисник на бойовому завданні і не перебуває у переліку безвісти зниклих, полонених, загиблих чи поранених – опануйте себе і чекайте на відновлення зв'язку”, - зауважив Лубінець.

Читайте також: Які документи мають бути у сім'ях, чиї рідні пішли на фронт

За його словами, якщо цього не сталося, через два дні потрібно повторно звернутися до частини, де проходить службу військовий, для уточнення інформації.

Як повідомляв Укрінформ, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими розробив “дорожню карту” дій сім’ї у випадках, якщо родич, зарахований до лав Збройних сил України, правоохоронних органів, зник безвісти, потрапив у полон чи загинув. У "дорожній карті" інформація розміщена по розділах, з чіткою послідовністю дій в тій чи іншій ситуації. Завантажити “дорожню карту” можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-