Дуже важко дається кожен метр: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Дуже важко дається кожен метр: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

Укрінформ
Усі населені пункти Луганщини, розташовані на лінії фронту, нині повністю заселені російськими військовими.

Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"На напрямку від Сватового до Кремінної, на жаль, у них було багато часу, щоб ретельно підготуватися. Там все заміновано, і я впевнений, що ніхто не знає, як виглядає мапа мінних полів, що дуже ускладнює просування наших Сил оборони вперед. Я із самого початку сказав, що це не буде швидка історія, швидкий прорив. Дуже важко дається кожен метр, Сили оборони потроху просуваються вперед, не дивлячись на шалену кількість військовослужбовців із боку російських окупаційних військ і величезну кількість техніки, яку вони підвозять. Вся лінія фронту, всі населені пункти, усі будинки там повністю заповнені російськими вояками", – зазначив Гайдай.

Читайте також: На Луганщині ворог замінував мости, траси та лісосмуги - Гайдай

За його словами, через низьку температуру повітря та примерзання землі на лінії фронту в межах Луганщини пришвидшаться бойові дії, а відтак до нового року з цього напрямку можуть бути гарні новини від ЗСУ.

Гайдай додав, що в російських загарбників немає сучасного медичного обладнання. Багато медтехніки вони вкрали на окупованих від 24 лютого територіях і звезли її до Луганська, але налаштувати не можуть. Оскільки лікарні залишилися без обладнання, то своїх важко поранених росіяни везуть в Луганськ, а дорогою частину не довозять. Через переповнені медзклади із них виписують цивільних, а своїх поранених із травмами середнього ступеня тяжкості виписують, вказуючи, що вони легкі, та відправляють на фронт.

Читайте також: Загарбники вивозять метал та обладнання з підприємств на Луганщині - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники для формування складу "влади" у тимчасово захопленому Біловодську Луганської області привезли 15 чиновників із Новосибірська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-