Загарбники вивозять метал та обладнання з підприємств на Луганщині - Гайдай

Загарбники вивозять метал та обладнання з підприємств на Луганщині - Гайдай

Укрінформ
росіяни не дотримуються своїх обіцянок відновити підприємства окупованої Луганщини, а навпаки - грабують їх та розбирають на метал.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Підприємства не працюють. Більш того, за час окупації люди вже на собі перевірили, що таке "русскій мір" і чого варті обіцянки окупантів. Наприклад, обіцяли з першого ж дня відновити роботу заводу "Азот" у Сєвєродонецьку, що вони запустять, створять величезну кількість робочих місць. На сьогодні підприємство під жорсткою охороною росгвардії та звідти вивозиться або метал, або обладнання. Вивозять у Розсош, на підприємство, яке виробляє міндобриво. Так само із шахт вивозять обладнання, відповідно, величезна кількість шахтарів вже не мають роботи", - повідомив Гайдай.

На його думку, у таких дій три причини - розуміння неминучості відступу, заробити грошей та поповнити ряди армії безробітними чоловіками.

Читайте також: рф переформатує усі лікарні Луганщини на військові шпиталі - Центр спротиву

"Тут три складові. Перша - вони все-таки розуміють, що відступ неминучий і треба хоча б щось забрати, вивезти. Друге - заробляють гроші таким чином. І третє - всі чоловіки, які залишаються без роботи, одразу отримують повістки", - пояснив він.

Очільник Луганщини також додав, що росіяни продовжують грабувати квартири та навіть крадуть батареї опалення.

"Вони зрізають батареї у багатоповерхівках під такою тезою, що вони будуть їх замінювати. Але ніхто нічого не замінює. Вікна замінити - ставлять найдешевші. Те, що там начебто мільярди виділено - це все піде у кишені місцевим колаборантам. Також, наприклад, вмикають воду на 9 поверсі, не перевіривши весь поверх і кожну квартиру. Відповідно, все це проривається, з 9 по 1 все затоплюється. І потім вже можна заходити у квартири та забирати все що завгодно", - розповів Гайдай.

Читайте також: Ворог найближчим часом спробує встановити повний контроль над Донеччиною та Луганщиною — Генштаб

Раніше повідомлялося, що російські окупанти збираються переформатувати всі лікарні Луганської області для обслуговування своїх поранених військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-