Українська авіація за добу завдала по ворогу 22 удари

Українська авіація за добу завдала по ворогу 22 удари

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація протягом доби завдала по ворогу 22 удари, 12 з них - по позиціях зенітно-ракетних комплексів, тим часом російські війська нарощують обсяги перекидання мобілізованого особового складу, озброєння та військової техніки, паливно-мастильних матеріалів і боєприпасів з далекосхідних регіонів росії.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 20 грудня російські війська продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти України, не припиняючи завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Зосереджує зусилля ворог на веденні наступальних дій на Бахмутському й Авдіївському напрямках, водночас намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Лиманському напрямках. На інших напрямках загарбники здійснюють оборону раніше зайнятих рубежів, зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, продовжуючи здійснювати обстріли позицій українських захисників і цивільних об’єктів уздовж лінії зіткнення.

Читайте також: Через ракетний обстріл Харківщини постраждав об'єкт Нафтогазу

Повідомляється, що протягом доби війська рф здійснили десять авіаційних і чотири ракетні удари по цивільних об’єктах населених пунктів Андріївка, Вовчанськ та Соледар, а також близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі міста Херсон.

Загроза завдання ворогом авіаційних і ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається актуальною для всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь і росії залишаються в прикордонних з Україною районах.

Читайте також: Італійські журналісти у Херсоні потрапили під обстріл російськими військами

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська здійснили мінометні й артилерійські обстріли позицій Сил оборони в районах 27 населених пунктів, серед них - Карповичі, Тимоновичі, Костобобрів Чернігівської області, Кіндратівка, Водолаги, Запсілля, Їздецьке Сумської області, Гур’їв, Алісівка, Красне, Зелена, Вовчанськ, Зибине, Волохівка, Варварівка, Землянки та Дворічна Харківської області.

У районах Попівки Чернігівської області й Зибиного Харківської області росіяни застосували ударний безпілотник.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли з танків та всього спектру артилерії 15 населених пунктів, зокрема Гряниківку, Кислівку, Котлярівку, Крохмальне й Берестове Харківської області, Макіївку, Площанку, Невське, Червонопопівку та Діброву Луганської області.

Читайте також: На меткомбінаті в Маріуполі зайнялася база військових рф

У районах Новоселівського та Площанки загарбники завдали ударів силами оперативно-тактичної й армійської авіації.

На Бахмутському й Авдіївському напрямках війська рф продовжують вести наступальні дії. Із танків і всіх типів артилерії ворог обстрілював позиції Сил оборони України в районах 24 населених пунктів, серед яких - Андріївка, Білогорівка Луганської області; Спірне, Соледар, Бахмут, Ступочки, Водяне, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

У районах Андріївки, Білогорівки, Спірного, Північного, Нью-Йорка, Кам’янки, Авдіївки та Невельського росіяни завдавали ударів із застосуванням оперативно-тактичної й армійської авіації.

На Новопавлівському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії війська рф били по позиціях Сил оборони України поблизу Вугледара, Пречистівки, Золотої Ниви та Великої Новосілки Донецької області.

Читайте також: На Харківщині працювала ППО - ворог застосував безпілотники і стріляв із РСЗВ

На Запорізькому і Херсонському напрямках росіяни продовжують обстрілювати позиції українських військ та цивільну інфраструктуру населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Із танків і всього спектру артилерії ворог обстріляв 35 населених пунктів, зокрема Времівку Донецької області, Зелений Гай, Дорожнянку, Залізничне, Вербове та Білогір’я Запорізької області, Берислав, Токарівку, Антонівку й Берегове Херсонської області. У районах Времівки, Малих Щербаків, Новоандріївки й Ольгівського загарбники завдавали авіаударів.

Повідомляється, що тим часом російські війська продовжують зазнавати втрат. Так, підтверджене вогневе ураження підрозділами Сил оборони України 18 грудня районів зосередження живої сили й техніки противника на тимчасово захопленій території Запорізької області, зокрема в районах Пологів, Василівки та Кам’янки-Дніпровської. Встановлено, що втрати противника сягають понад 130 поранених військових. Також знищені близько десяти одиниць озброєння загарбників і військової техніки різного типу. Інформація про ліквідованих військових рф уточнюється.

За даними Генштабу, станом на сьогодні ворог продовжує використовувати мережу цивільних закладів охорони здоров’я на тимчасово окупованій території для лікування поранених російських військовослужбовців і найманців приватних військових кампаній. Зокрема, в окупованому Луганську міська багатопрофільна лікарня облаштована під військовий шпиталь, який уже перевантажений пораненими військовими рф.

Українська авіація протягом доби завдала десять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян, а також 12 ударів по позиціях їх зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України зі свого боку уразили за поточну добу ворожий склад боєприпасів, три пункти управління та вісім районів зосередження живої сили російських військ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 грудня загальні втрати російських загарбників у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягають 99 тисяч 230 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-