Резніков оцінив можливість наступу росіян із території білорусі у зимовий період

Резніков оцінив можливість наступу росіян із території білорусі у зимовий період

Укрінформ
Ризик повторного наступу росіян із території білорусі залишається, але на сьогодні ударного угруповання рф там не сформовано.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Вони (рф - ред.) розпочали наступ саме з білорусі на Київ через Чорнобиль. Цей ризик, звісно, залишається. А коли ми говоримо про зимовий період - з січня до квітня, в цьому коридорі, - то ми оцінюємо в першу чергу готовність росіян через свій мобілізаційний резерв створити потенційне ударне угруповання. Те, що до цього будуть залучені саме білоруські збройні сили, це вже питання друге. Територія білорусі може бути використана як напрямок удару, якщо росіяни сформують там своє ударне угруповання. Станом на сьогодні такого ударного угруповання не сформовано", - сказав Резніков.

За його словами, щоб створити таке угруповання, ворогу потрібен час.

Читайте також: Участь білорусі у війні проти України лишається малоймовірною - ISW

Як повідомлялося, 19 грудня олександр лукашенко і президент рф володимир путін провели перемовини у мінську.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, коментуючи цю зустріч, зазначив, що путін продовжує схиляти лукашенка до максимального сприяння діяльності російських збройних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-