Командувач ВМС нагородив екіпажі рятувальних суден, які брали участь в операціях біля Зміїного

Командувач ВМС нагородив екіпажі рятувальних суден, які брали участь в операціях біля Зміїного

Фото
Укрінформ
Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа вручив державні нагороди працівникам Морської пошуково-рятувальної служби за самовідданість і стійкість проявлені під час проведення пошуково-рятувального забезпечення бойових дій ВМС ЗС України.

Про це йдеться у повідомленні ВМС ЗСУ, передає Укрінформ.

Орден за мужність та медалі за врятоване життя отримав особовий склад рятувального судна «Сапфір» та пошуково-рятувальних катерів ПРК-01 та ПРК-02. Рятувальне судно «Сапфір» брало участь в ліквідації пожежі на борту танкера «Millenial Spirit» (прапор Молдови), яка виникла в результаті ракетного обстрілу з боку рф, а при виконанні гуманітарної місії біля острова Зміїний, судно разом з екіпажем було захоплено російськими військовими. Один з членів екіпажу рятувального судна «Сапфір» у віці 75 років, стійко переніс полон та продовжує виконувати посадові обов’язки.

Читайте також: У МВС нагородили дітей, які проявили героїзм та відвагу під час війни

Катери Морської пошуково-рятувальної служби залучались в операціях біля острова Зміїний. В березні ними були врятовані 6 членів екіпажу судна Helt (прапор Панами), що затонуло після обстрілу російськими військами. Крім того, особовий склад патрульно-рятувальних катерів здійснював порятунок інших екіпажів катерів та суден.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня Президент Володимир Зеленський нагородив 76 волонтерів новою відзнакою - "Золоте серце" за вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги, розвиток волонтерського руху, зокрема під час здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України та подолання її наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-