Українська ППО збила два гелікоптери, авіація 17 разів вдарила по ворогу

Українська ППО збила два гелікоптери, авіація 17 разів вдарила по ворогу

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація протягом доби завдала по ворогу 17 ударів, п'ять із них — по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Сили ППО збили два російські гелікоптери.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 19 грудня.

Так, зазначається, що протягом доби війська російської федерації здійснили один ракетний удар та близько десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню. "Також ворог застосував 28 іранських ударних безпілотних літальних апаратів "Шахед-136", 23 з яких збили Сили оборони України", — додали в Генштабі.

Повідомляється, що від ворожих ударів постраждали мирні жителі та цивільна інфраструктура.

На Волинському і Поліському напрямках, за даними Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені.

На Слобожанському напрямку війська рф обстріляли з артилерії позиції Сил оборони України в районах Стрілечої, Глибокого, Вовчанська та Дворічної Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники стріляли по районах Котлярівки, Крохмального й Берестового Харківської області, а також Стельмахівки, Макіївки, Площанки, Червонопопівки та Діброви Луганської області.

На Бахмутському й Авдіївському напрямках ворог продовжує вести штурмові дії, здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії по позиціях Сил оборони в районах 25 населених пунктів. Серед них — Верхньокам’янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни не припиняють обстрілювати з усього спектру артилерії райони Темирівки, Червоного, Малих Щербаків і Плавнів Запорізької області, а також Херсона. В останньому від ворожого вогню вкотре постраждали мирні жителі та цивільна інфраструктура.

Згідно з інформацією Генштабу, через значні втрати загарбників триває перепрофілювання лікарень на тимчасово окупованих територіях Луганської області у військові шпиталі. Так, Луганська обласна клінічна лікарня, Луганська міська багатопрофільна лікарня №15 та Залізнична лікарня передані для користування російським військам. Місцевому населенню в обслуговуванні там відмовляють, пропонуючи звертатися до інших лікувальних закладів.

За попередні дні в районах тимчасово захоплених Бердянська, Токмака та Пологів Запорізької області українські захисники знищили ворожий склад боєприпасів і близько 15 одиниць військової техніки різного типу, також завдали поранень понад 150 військовослужбовцям рф.

Протягом поточної доби українська авіація завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки загарбників і п'ять ударів по позиціях їхніх зенітно-ракетних комплексів.

Сили протиповітряної оборони України 19 грудня збили два російські гелікоптери (тип уточнюється).

Підрозділи ракетних військ й артилерії зі свого боку уразили за поточну добу склад боєприпасів, два пункти управління та два райони зосередження живої сили російських військ.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня Сили оборони України знищили 520 російських військових. Станом на 19 грудня загальні загарбників у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягають близько 98 тисяч 800 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-