путін тричі відкладав дату повномасштабного вторгнення в Україну — розвідка

путін тричі відкладав дату повномасштабного вторгнення в Україну — розвідка

Укрінформ
путін тричі відкладав терміни початку вторгнення в Україну, востаннє переносили напад у середині лютого.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки МО України Вадим Скібіцький, йдеться на сайті ГУР, передає Укрінформ.

“Президент росії володимир путін довго радився з очільником генерального штабу зс рф валерієм герасимовим та міністром оборони країни-агресорки сергієм шойгу перед вторгненням та тричі переносив наступ. За нашою інформацією, наступ востаннє переносили в середині лютого. ФСБ підштовхнула герасимова до вторгнення. росіяни були впевнені, що провели достатню підготовку, бо вклали в це величезні ресурси”, – повідомив Скібіцький.

Читайте також: У росії можуть оголосити загальну мобілізаціюДанілов

При цьому генштаб рф серйозно прорахувався в оцінці ситуації, оскільки російські військові частини були забезпечені продовольством, боєприпасами та пальним лише на три доби. Крім того, українська розвідка отримувала багато інформації від місцевих жителів, які точно повідомляли, “скільки окупантів перебувають у кожному населеному пункті та в якій саме вони будівлі”.

Як повідомлялось, Сили оборони України з 24 лютого по 19 грудня ліквідували близько 98 тисяч 800 російських військових, 520 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-