Президент назвав кількість російських військ на Запорізькій АЕС

Президент назвав кількість російських військ на Запорізькій АЕС

Укрінформ
На території Запорізької АЕС знаходяться близько 500 російських загарбників.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у інтерв’ю французьким телеканалам TF1 та LCI, відповідаючи на питання, чи готова росія застосувати ядерну зброю, передає Укрінформ.

“Це слабкість. Ще раз: застосування ядерної зброї в наш час, без жартів, це серйозне питання, говорить про неадекватність і слабкість. Це третя світова війна. Це мільйони жертв. Це перетворення в руїни того чи іншого міста, держави і світу. Це повна неадекватність, це хворі на голову люди. Це неадекватні люди, їм треба до лікаря, а не до суспільства йти”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський розповів, кого з росіян має судити Міжнародний трибунал

Коментуючи ситуацію на Запорізькій АЕС, президент відзначив, що наразі все залежить від того, як поведуться терористи, що захопили станцію.

“Там 500 бойовиків, у них вибухівка, вони всі озброєні, вони видають їжу, воду по годинах технічному персоналу. Станція не працює. Чи може бути вибух? Залежить від людей, які всередині. Я вважаю, залежить все від цих 500 бойовиків”, - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС 4 березня. Загарбники розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-