Замороження конфлікту лише підбадьорить путіна – Зеленський

Замороження конфлікту лише підбадьорить путіна – Зеленський

Укрінформ
Замороження конфлікту із захопленими українськими територіями лише підбадьорить путіна до чергової хвилі агресії. Дипломатія можлива після того, як росія виведе свої війська на кордони 1991 року.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів у інтерв’ю The Economist, передає Укрінформ.

Як підкреслив Зеленський, український народ не погодиться на компроміси з росією шляхом втрати територій. Він зазначив, що будь-яке замороження конфлікту із захопленими українськими територіями лише підбадьорить путіна до нової хвилі агресії.

“Тому дуже важливо рухатися до кордонів 1991 року”,- підкреслив Президент України. Він додав, що це включає не лише територію, захоплену в цьому році, але й Крим, який росія захопила й анексувала у 2014 році, та окуповану частину східної України.

Зеленський підкреслив, що єдиним виходом для путіна є повне виведення російських військ як із земель, захоплених цього року, так і з території, окупованої вісім років тому. Відмінність може бути лише в тому, як це відбуватиметься: росіяни самі залишать ці території чи Україна змусить їх це зробити.

“Якщо путін зараз відійде до кордонів 1991 року, то розпочнеться дипломатичний шлях. Тобто лише він може перевести війну з військової площини в дипломатичну”,- наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський поділився відео про ракетний терор росії

В інтерв’ю The Economist Зеленський визнав, що тривала окупація росією окремих регіонів України “отруює мізки українців”. Він зауважив, що людей на окупованих територіях можна порівняти з астронавтами, яким складно зняти важкі скафандри, символом яких від назвав усебічну російську дезінформацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-