Зимова форма для ЗСУ: у Міноборони кажуть, що допомога від партнерів стане резервом

Зимова форма для ЗСУ: у Міноборони кажуть, що допомога від партнерів стане резервом

Укрінформ
За контрактами Міноборони вже закрито левову частку потреби ЗСУ у військовій формі, а допомога, що має надійти від партнерів, стане додатковим резервом.

Про це сказала під час брифінгу представників Сил оборони та безпеки України заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

За її словами, у період з 8 по 14 грудня Міністерством оборони для забезпечення підрозділів ЗСУ передано: понад 11 тис. бронежилетів, понад 10 тис. шоломів, понад 75 тис. пар зимового взуття.

Крім цього, за тиждень передано і обліковано: понад 70 тис. курток зимових, 65 тис. штанів зимових, 73 тис. комплектів костюмів польових, понад 118 тис. шапок зимових, понад 104 тис. курток костюма утеплювача (фліска), майже 140 тис. комплектів білизни натільної демісезонної та зимової.

Маляр підкреслила, що ритмічна робота, яку вибудовували цього року, триває і дає результат. Резерв засобів індивідуального бронезахисту МОУ отримує на рівні близько 200 тис. бронежилетів та понад 100 тис. шоломів. Нові партії броні надходять, водночас постійно здійснюється видача до військ на заміну, новим підрозділам, зазначила Маляр.

Читайте також: Одеські волонтери відправили морпіхам 1000 комплектів зимової форми

Як орієнтир заступниця міністра оборони навела пропорції щодо загального об’єму зимових курток, які вже передані до війська: 87,2% — придбані за контрактами Міноборони; 8,3% — матеріально-технічна допомога від партнерів; 4,4% — благодійна допомога.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр на зустрічі з представниками Світового конгресу українців на чолі з його президентом Павлом Гродом закликала СКУ протистояти російській пропаганді у всьому світі.

Фото: ГУРСМЗ ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-