Зеленський заявив про важливий прогрес щодо посилення ППО

Зеленський заявив про важливий прогрес щодо посилення ППО

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський повідомив про важливий прогрес у питанні щодо посилення протиповітряної оборони.

Про це він розповів у відеозверненні наприкінці 294-го дня війни, передає кореспондент Укрінформу.

Зеленський зазначив, що провів у середу засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, де обговорювалося, зокрема, питання захисту українського неба.

"Постійно посилюємо нашу протиповітряну й протидронну оборону. І робимо все, щоб отримати для України більш сучасні та більш потужні системи. За цей тиждень маємо важливий прогрес у питанні щодо ППО", – зазначив глава Української держави.

Окрім того, Зеленський поінформував, що на засіданні Ставки детально обговорювалася ситуація на Донбасі та на інших активних напрямках ведення бойових дій. "Спокою на передовій немає. Нічого легкого й простого немає. Кожен день і кожен метр даються надзвичайно тяжко. І особливо там, де вся тактика окупантів зводиться до знищення артилерією всього перед собою, щоб залишалися тільки голі руїни й воронки в землі", – наголосив Президент України.

Читайте також: У Запоріжжі працювала ППО

Водночас він поінформував про підготовку домовленостей, які посилять оборонні спроможності й дадуть більше оперативних можливостей Україні.

Відео: ОП

Президент також подякував представникам зенітних ракетних військ та Повітряних сил Збройних сил України за відбиття чергової російської атаки іранськими дронами у середу вранці.

"Хочу подякувати нашим зенітникам і Повітряним силам за відбиття сьогодні вранці чергової атаки іранськими дронами. Небо Київщини обороняє 96-та зенітна ракетна бригада Повітряних сил – дякую вам, хлопці! Загалом було збито 13 "шахедів". Це 13 врятованих обʼєктів інфраструктури, це врятовані життя – за один ранок", – сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня російські загарбники запустили проти України 13 дронів-камікадзе Shahed, усі збиті силами української ППО.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков висловив думку, що системи протиповітряної оборони Patriot можуть з'явитися на полі бою в Україні вже на наступному етапі війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-