Із України через війну виїхали 20% від фактичного населення

Із України через війну виїхали 20% від фактичного населення

Укрінформ
Майже 5 мільйонів українців стали переселенцями в межах своєї країни. Понад сім мільйонів, що 20% від фактичного населення всієї нашої держави, виїхали за кордон.

Про це під час презентації доповіді в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"На жаль, ми фіксуємо, що 4 мільйони 900 тисяч громадян України стали внутрішньо переміщеними особами всередині нашої держави. З них 30% - це пенсіонери та особи з інвалідністю. Фактично кожна друга сім'я має одного чи більше дітей", - повідомив Лубінець.

Також, за його словами, 13 мільйонів українців вимушені проживати на тимчасово захоплених територіях або в районі проведення бойових дій.

"13 мільйонів громадян України залишаються в районах інтенсивних бойових дій та на тимчасово окупованій території. За нашими даними, також було вивезено 46 тисяч наших громадян", - сказав омбудсмен.

Окрім цього, майже 8 мільйонів українців знайшли прихисток від війни в інших країнах.

Читайте також: Лубінець: Ми не можемо підтвердити, що Червоний Хрест зустрівся з нашими полоненими

"7 мільйонів 900 тисяч осіб виїхали за межі країни. Це 20% від фактичного населення всієї нашої держави", - додав Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, Офіс омбудсмена та Товариство Червоного Хреста України підписали меморандум про співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-