Танки для України: у Бундестазі закликали Шольца ухвалити рішення

Танки для України: у Бундестазі закликали Шольца ухвалити рішення

Укрінформ
Німеччина може та повинна передати Україні бойові танки, це рішення залежить лише від глави уряду Олафа Шольца.

На цьому наполягав лідер Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц, виступаючи в Бундестазі 14 грудня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Мерц зазначив, що Німеччина після тривалих вагань передала Україні деякі важливі збройні системи, але українській армії як і раніше не вистачає основних бойових танків і бронетранспортерів, які можуть бути передані як із запасів Бундесверу, так і від виробників.

Глава найбільшої опозиційної сили закинув канцлеру Шольцу, що той “майже 10 місяців після початку цієї війни постійно ховається за партнерами по НАТО”.

«Те, що Україна не отримує цієї допомоги, залежить здебільшого від вас особисто», - заявив Мерц.

Читайте також: Тактика «випаленої землі» не допоможе путіну, українці продовжуватимуть боротьбу – Шольц

Він також відкинув побоювання, що військова допомога затягує та розширює війну. «Зовсім навпаки. Чим більше ми допомагаємо, тим швидше ця війна завершиться», - заявив Мерц.

Він погодився з канцлером у тому, що «путін і його злочинний режим недооцінили стійкість України, її спроможність протистояти, боєздатність її армії, непохитність її керівництва під проводом Президента Зеленського, готовність її народу йти на жертви та пройти через страждання».

«російський режим під президентом путіним своїми цілеспрямованими ударами по інфраструктурі України, житлових районах, дитячих будинках, лікарнях вчиняє найгірші воєнні злочин, за які путін і його поплічники одного дня будуть притягнуті до відповіді перед світовою спільнотою», - висловив упевненість Мерц.

Читайте також: Україна отримала від Німеччини ще шість зенітних установок Gepard

Шольц, який виступав перед Мерцем, свою чергою запевнив, що Німеччина стоїть непохитно на боці України.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 12 грудня заявляв,що Україна досі не змогла отримати від Берліна згоди на постачання бойових танків Leopard 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-