Президент висловив співчуття рідним піротехніків, які загинули на Донеччині

Президент висловив співчуття рідним піротехніків, які загинули на Донеччині

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих піротехніків, чиє життя забрали вибухові пристрої на Донеччині.

Про це Глава держави заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні троє наших піротехніків – працівники ДСНС – загинули в Донецькій області при розмінуванні. Мої співчуття рідним... За життя ще двох їхніх колег борються лікарі. Це сталося у Костянтинівці, Краматорський район. Одна з тих наших територій, які найбільше забруднені російськими мінами, розтяжками та снарядами, які не розірвалися. Дякую всім нашим героїчним працівникам ДСНС, нашій поліції, військовим, які проводять розмінування. Кожна знешкоджена російська міна, кожен вилучений снаряд, кожна виявлена й знешкоджена розтяжка – це врятовані життя наших людей", - наголосив Зеленський.

Він також подякував всім міжнародним партнерам, які допомагають у розмінуванні звільнених територій. За його словами, лише працівники ДСНС виявили понад 300 тисяч вибухонебезпечних предметів з початку повномасштабного вторгення.

"За час від 24 лютого лише працівники ДСНС вилучили понад 300 тисяч вибухонебезпечних предметів. Вибухотехніки Національної поліції вилучили більш як 180 тисяч таких предметів. А розмінування проводять іще й інші державні служби та армія. І це один із найважливіших напрямів нашої комунікації з партнерами. Окрім усього іншого, ми маємо зібрати максимум глобальних можливостей, щоб якнайшвидше подолати російський мінний терор. І я ще раз дякую всім нашим партнерам, які допомагають", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, під час проведення робіт з розмінування у м. Костянтинівка Краматорського району на Донеччині загинули троє піротехніків, ще двоє у лікарні. За їхні життя борються лікарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-