Обстріл Гірника на Донеччині: загинули двоє цивільних, ще десять поранені

Обстріл Гірника на Донеччині: загинули двоє цивільних, ще десять поранені

Укрінформ
У місті Гірник Донецької області через обстріл російських військ з реактивних систем залпового вогню “Ураган” дві людини загинули, ще десять отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За даними слідства, зранку 12 грудня війська російської федерації здійснили обстріл міста Гірник Курахівської громади з використанням касетних боєприпасів та реактивних систем залпового вогню “Ураган”.

“Снаряди влучили у центральну частину міста. В результаті обстрілу загинули двоє громадян, ще десять отримали поранення різного ступеню тяжкості. Постраждалі евакуйовані до лікарні м. Селидове, їм надається кваліфікована медична допомога”, - ідеться в повідомленні.

Також пошкоджено п'ятиповерхові будинки та відділення банку.

На місці працюють слідчо-оперативна група та парамедики. Прокурори продовжують вживати всі належні та можливі заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил російської федерації.

Читайте також: росіяни за добу вбили в Україні двох цивільних, ще шістьох поранили

Також за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області російські війська за минулу добу, 11 грудня, вбили одного мирного жителя, ще трьом цивільним завдали поранень.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-