У Миколаєві обрали запобіжний захід «головному бухгалтеру» адміністрації загарбників

У Миколаєві обрали запобіжний захід «головному бухгалтеру» адміністрації загарбників

Укрінформ
Суд у Миколаєві обрав запобіжний захід «головному бухгалтеру» окупаційної адміністрації у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Про це йдеться на сторінці суду в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід 59-річній мешканці м.Снігурівка, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.111-1 КК України. Підозрюваній ухвалено запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згідно з матеріалами клопотання, підозрювана погодилась обійняти посаду головного бухгалтера в незаконно створеному окупаційною владою органі влади, т.зв. «військово-цивільній адміністрації м.Снігурівки та Снігурівського району».

Функцію головного бухгалтера жінка виконувала починаючи з літа 2022 року. На посаді вона організовувала та контролювала роботу бухгалтерського відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, займалась нарахування виплат заробітної плати співробітникам адміністрації, формувала звітність роботи відділу.

Читайте також: Українці надіслали вже понад 6,3 тисячі заявок про колаборантів у чатбот єВорог

За свою роботу жінка отримувала грошову винагороду у сумі 70 тисяч рублів.

В обґрунтування клопотання прокурор вказував, що підозра є обґрунтованою та зазначав про наявність ризиків переховування від слідства, перешкоджання кримінальному провадженню, скоєння іншого кримінального правопорушення.

Підозрювана та її захисник просили відмовити у задоволенні клопотання та обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Як повідомлялося, у Миколаєві судитимуть 24-річного інформатора російських окупантів, який надавав дані для корегування вогню, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-