Президент: Енергетика - постійний пункт порядку денного на Ставці та урядовому рівні

Президент: Енергетика - постійний пункт порядку денного на Ставці та урядовому рівні

Відео
Укрінформ
Під час засідання Ставки Головнокомандувача розглядались питання щодо ситуації на фронтах Донеччини та проблеми стабілізації енергосистеми в Україні.

Про це під час вечірнього відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє Укрінформ.

«Провів сьогодні засідання Ставки. Доповіді командувачів, розбір ситуації на конкретних напрямках. Передусім щодо Донецької області, районів Бахмута та інших найгарячіших точок. Там дуже жорстке протистояння, кожен метр має значення. Я дякую всім нашим хлопцям, які знищують ворога саме там щодня, щоночі, щогодини. Звичайно, на Ставці приділили належну увагу Луганщині, Харківщині, були доповіді по ситуації загалом і на кордонах», - повідомив Зеленський.

Ще одним питанням, яке розглядалось під час засідання Ставки і на урядовому рівні, стало питання стабілізації енергосистеми й захисту електростанцій.

"Енергетика – це постійний наш пункт порядку денного і на Ставці, і на урядовому рівні. Провів ще нараду щодо стабілізації енергосистеми й захисту наших електростанцій", - наголосив Президент

Читайте також: В Укренерго сказали, коли Україна зможе повернутися до відключень світла за графіками

За словами Глави держави, постійно триває робота зі збільшення генерації та постачання електрики, однак наразі відновити 100% енергосистеми, якою вона була до початку російського енерготерору, зараз неможливо. Саме тому в більшості міст і районів зберігаються графіки відключень.

«Станом на цей вечір найбільше відключень у Києві та області, на Львівщині, в Житомирській області, на Хмельниччині, Полтавщині, Вінниччині та в Закарпатті. І я дякую всім нашим енергетикам, ремонтникам, бізнесу, працівникам комунальних підприємств і місцевій владі, які роблять усе можливе, щоб полегшити становище для людей», - підкреслив Президент.

Як повідомлялось раніше, завдяки роботі протиповітряної оборони та додатковим системам фізичного захисту українській енергосистемі після атаки 5 грудня вдалося уникнути масштабних проблем і зберегти стабільність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-