росіяни планують контрнаступ на Куп'янському напрямку - ЗСУ

росіяни планують контрнаступ на Куп'янському напрямку - ЗСУ

Укрінформ
На Луганському напрямку російські окупаційні війська готують контрнаступальну операцію, однак ЗСУ знають про всі плани ворога та протидіють цьому.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, відповідаючи на питання, чи планує ворог наступ на Луганському напрямку.

“Так, росіяни на Луганському напрямку, елементом якого є Куп'янський напрямок, готують контрнаступальну операцію, але ми про це знаємо, відслідковуємо їхні дії і активно цьому протидіємо на всіх ділянках - в районі Сватового й інших районах, де вони намагаються контратакувати. Тому в принципі ситуація складна, але під контролем. Ми бачимо всі їхні дії”, - сказав Череватий.

Він додав, що ситуація тут суттєво відрізняється від Авдіївського та Бахмутського напрямків, де російські війська давно зосередили багато своїх сил і засобів, щодня проводять по декілька десятків штурмів, задіюють всі види ствольної артилерії, РСЗО, авіацію.

Відповідаючи на питання, чи є інформація в українського військового керівництва про кількість військ на Куп'янському напрямку, речник зазначив: “Звичайно, є у того, у кого потрібно, і вони це вже використовують”.

Череватий також відзначив, що наразі погода впливає на оперативність бойових дій, адже війська не можуть довго знаходитись на відкритому повітрі і потребують часу, аби зігрітись, крім того, техніка потребує переведення на зимовий період експлуатації.

За словами речника, наразі росіяни переважно штурмують малими групами. Так, “вагнерівці” на Бахмутському напрямку наступають малими штурмовими групами і після підтримки артилерії намагаються проникнути на позиції українських військових. Про всі зміни в тактиці ворога українські військові добре поінформовані, запевнив Череватий.

Читайте також: Данілов: Повна військова поразка росії - найкращий метод «не допустити ескалації конфлікту»

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що Збройні сили України на Луганщині рухаються в напрямку Сватове - Кремінна, найближчим часом слід очікувати добрих новин від Генштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-