СБУ затримала колаборанта, який допомагав створювати «філію» фсб у Херсоні

СБУ затримала колаборанта, який допомагав створювати «філію» фсб у Херсоні

Укрінформ
Служба безпеки у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні затримала ще одного ворожого поплічника, який під час окупації міста допомагав кадровим співробітникам фсб налагоджувати діяльність «місцевого» підрозділу російської спецслужби.

Про це йдетьсяу повідомленні СБУ, передає Укрінформ.

В СБУ повідомили, що цей окупаційний орган під назвою «государственная служба безопасности» мав виконувати завдання москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму на території регіону.

Відео: СБУ

Встановлено, що поплічник агресора підшукував «однодумців», яким пропонував вступити до лав «филиалу» фсб. Також він займався формуванням агентурного апарату російської спецслужби, який мав проводити розвідувально-підривну діяльність на півдні України.

За даними слідства, зловмисником виявився колишній місцевий правоохоронець, який звільнився з органів ще у 2010 році.

У поле зору фсб він потрапив перед початком повномасштабного вторгнення. Тоді ворог запросив його допомогти у зборі інформації про суспільно-політичну обстановку в Херсоні.

Під час тимчасової окупації обласного центру на поплічника загарбників вийшов його російський куратор, з яким він потім координував свої злочинні дії.

Встановлено, що для підбору «кандидатів» до лав підконтрольного москві «гсб» він використовував власні зв’язки серед колишніх представників силових структур.

Читайте також: На лівобережжя Херсонщини ворог завозить фсбшників, щоб змусити людей «евакуюватися» — Хлань

В обмін на співпрацю агресор пообіцяв зловмиснику керівну «посаду» у псевдооргані окупантів.

Після звільнення міста він намагався «залягти на дно» для уникнення правосуддя. Але співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за вчинення злочину, а суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області працівники Державного бюро розслідувань затримали 19 колишніх правоохоронців, які перешли на бік ворога під час тимчасового захоплення територій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-