Зеленський дав Героя України комбату 54-ї бригади та начальнику артилеристів 10-ї бригади

Зеленський дав Героя України комбату 54-ї бригади та начальнику артилеристів 10-ї бригади

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України командиру 54-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ Олексію Майстренку та начальнику відділення артилерії 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ Володимиру Потєшкіну.

Про це повідомляє пресслужба глави держави з церемонії вручення державних нагород під час поїздки Президента на схід, передає, Укрніформ.

Зокрема, зазначається, що Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» командиру 54-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ полковнику Олексію Майстренку.

В ОП розповіли, що з 24 лютого 2022 року він бере безпосередню участь у відбитті відкритої збройної агресії російської федерації проти України. Полковник спланував і керував діями військовослужбовців 54-ї ОМБр з визволення населених пунктів Спірне Донецької області та Білогорівка на Луганщині. Із середини вересня й до цього часу російські загарбники здійснили понад 50 штурмових атак на оборонні рубежі бригади із застосуванням авіації, артилерії, танків, груп спецпризначенців. Попри важку бойову обстановку особовий склад механізованих підрозділів під керівництвом Олексія Майстренка і далі тримає оборону, знищуючи ворога всіма наявними силами та засобами.

Зеленський на сході вручив нагороди воїнам ЗСУ / Фото: Офіс Президента

Глава держави також присвоїв звання Героя України та вручив орден заступнику командира бригади – начальнику відділення артилерії 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ підполковнику Володимиру Потєшкіну. Із березня 2022 року він здійснює керування вогнем бригадної артилерійської групи, організовує артилерійську розвідку об'єктів противника. Увесь цей час Володимир Потєшкін уміло та якісно координує взаємодію артилерійських підрозділів бригади, забезпечує підтримку дій гірсько-штурмових підрозділів, а також вчасне та якісне завдання вогневого ураження противнику. На його рахунку велика кількість знищеної техніки, озброєння та живої сили противника, зокрема в Київській області, Попаснянському районі на Луганщині та в Бахмутському районі на Донеччині.

Читайте також: Зеленський на сході вручив нагороди воїнам ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок відвідав передові позиції українських сил оборони на сході країни, де вручив захисникам державні нагороди.

6 грудня відзначається День ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-