Масовані удари рф плануються заздалегідь, всі цілі відомі українському керівництву — Ігнат

Масовані удари рф плануються заздалегідь, всі цілі відомі українському керівництву — Ігнат

Укрінформ
Спрогнозувати коли відбудеться наступний масований ракетний обстріл рф по території України досить складно, він планується і готується заздалегідь. Разом з тим вищому військовому керівництву України відомі цілі, які намітили росіяни.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна -Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання про можливий наступний ракетний обстріл рф.

“Щось прогнозувати важко, тому що росія планує все заздалегідь і планує в режимі суворої секретності, хоча цілі їхні прописані вже давно, прописані на папері - є більш пріоритетні, менш пріоритетні. Всі цілі, які вони намітили в принципі були відомі Україні, нашому вищому військовому керівництву. Скільки часу потрібно, щоб підготуватись до якогось удару? Мова йде не про один день, може йтися про кілька днів, тому що програмується маршрут польоту ракет, збираються розвіддані різного характеру - це і повітряна, і наземна, і космічна розвідки. Так само збирають вони дані стосовно розміщення наших ЗРК, де вони знаходяться, як їх обійти і де є слабкі місця в системі ППО”, - повідомив Ігнат.

За його словами, все це узагальнюється і робляться всі заходи, які були озвучені, і тоді ворог визначає день, коли може завдавати ракетного удару.

Читайте також: російські війська масовано обстріляли Херсонщину – цілили у багатоповерхівки та інфраструктуру

“Навіть якщо вчора був масований ракетний удар, то зрозуміло, що це не було спонтанне рішення, це готувалось заздалегідь”, - наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони збили понад 60 ракет з понад 70, випущених російськими військами по Україні під час чергового масованого обстрілу в понеділок, 5 грудня. Зокрема, Протиповітряна оборона знищили 9 з 10 ракет, які були випущені по Києву.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-