Єнін: Від обстрілів загинули вже понад 9 400 мирних жителів, серед них — 461 дитина

Єнін: Від обстрілів загинули вже понад 9 400 мирних жителів, серед них — 461 дитина

Укрінформ
Від російських обстрілів загинуло вже понад 9 400 мирних жителів.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ розповів Євгеній Єнін, передає Укрінформ із посиланням на Департамент комунікації МВС.

«За даними Національної поліції, загинуло понад 9 400 мирних жителів і ще близько 6 800 травмовані. Серед них, на жаль, є й діти: від початку вторгнення рф в Україну загинула 461 дитина», – сказав Єнін.

За його словами, поліцейські фіксують нові й нові злочини ворога на звільнених українськими військами територіях, які ворог обстрілює найжорсткіше. Через терористичні атаки страждає цивільне населення, і щоденно зростає кількість загиблих.

Читайте також: росіяни за добу вбили в Україні двох цивільних і ще сімох поранили

Як повідомив Єнін, ворог продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі. Нині відсутнє енергопостачання у 507 населених пунктах у восьми регіонах нашої держави.

Найбільше страждають Харківщина, де знеструмлено 112 населених пунктів, Донеччина та Херсонщина – понад 90, Миколаївщина – 82, Запорізька область – 76, Луганська – 43.

«Щойно росіяни втекли з Херсона, вони почали щодня обстрілювати мирних людей. Слідчі підрозділи Національної поліції на деокупованій території Херсонщини задокументовали вже близько 600 воєнних злочинів. На Харківщині, яку обстрілюють чи не найбільше, слідчими задокументовано 3 400 воєнних злочинів. Лише протягом минулої доби додався 41 факт. На деокуповані території Харківської області, вже виявлено близько 900 тіл, з них 700 – цивільні, понад 80 – військовослужбовці, понад 100 – військовослужбовці рф. На Херсонщині виявлено 111 тіл, з них 75 – це цивільні особи», – розповів перший заступник глави МВС.

Він також повідомив, що поліція продовжує роботу з виявлення колаборантів на деокупованих територіях. Зокрема, на Херсонщині перевірено близько 13 тисяч осіб, з них затримана 161 особа, що може бути причетна до співпраці з окупаційними військами, шпигунства чи колабораційної діяльності.

Читайте також: Донеччина вночі зазнала артобстрілу, одна людина загинула

«Загалом за фактами співпраці населення з державою-спонсором тероризму розпочато понад 2 100 кримінальних проваджень. Наприклад, вчора поліцейськими Одеської області було викрито мешканця обласного центру 1981 року народження, який за допомогою месенджера «Телеграм» передавав ворогу інформацію та координати розташування укріплених позицій Збройних сил України. Злочинцю вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – сказав Єнін.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-