Зеленська: Насильство над українцями - свідома зброя, схвалена керівництвом рф

Зеленська: Насильство над українцями - свідома зброя, схвалена керівництвом рф

Відео
Укрінформ
російські військові до такої міри не приховують факти свого насильства над українцями, що розповідають про це близьким у телефонних розмовах.

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт глави держави, про це дружина Президента Олена Зеленська розповіла в інтерв’ю британському мовнику Sky News,

«росіяни настільки не приховують свого насильства над українцями, що розповідають про це своїм близьким у телефонних розмовах. Ми знаємо це з численних перехоплень», – сказала перша леді.

Вона переконана, що така зухвалість і масовість зґвалтувань (українські слідчі ведуть понад 100 справ щодо насильства з боку загарбників, і це лише ті випадки, коли жертви знайшли сили говорити) доводить: це свідома зброя агресора, схвалена керівництвом росії.

«Ось чому під час виступу в британському парламенті я говорила про необхідність створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України. Бо перемогти у війні – це не все. Важливо покарати тих, хто віддавав накази про злочини та скоював їх», – наголосила дружина Президента.

Читайте також: Зеленська закликає допомогти створити центри допомоги жертвам російського насильства

Як повідомлялося, перша леді України під час візиту до Великої Британії взяла участь у всесвітній Конференції із запобігання сексуальному насильству під час конфліктів (PSVI Conference).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-