Надання Україні засобів ППО є одним із головних пунктів Kyiv Security Compact - Єрмак

Надання Україні засобів ППО є одним із головних пунктів Kyiv Security Compact - Єрмак

Укрінформ
Надання Україні ППО є одним із головних пунктів Київського безпекового компакту (Kyiv Security Compact).

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив на брифінгу за результатами зустрічі з делегацією Комітету із закордонних справ та підкомітету з питань безпеки та оборони Європейського парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Займає одне з головних місць. Ми розглядаємо дуже скоре імплементування, як частини Kyiv Security Compact, надання Україні засобів протиповітряної оборони. Маємо потенційну згоду всіх країн, яких ми бачимо як перших гарантів. Ми робимо все, щоб це перейшло у форму конкретних домовленостей. Це має статися дуже скоро", - сказав Єрмак.

Також під час зустрічі, окрім Київського безпекового компакту, було обговорено план, який представив Президент України на саміті G19, питання підтримки української енергетичної інфраструктури, підтримки створення міжнародного трибуналу та визнання росїї спонсором тероризму.

Єрмак подякував європейським партнерам за потужний сигнал щодо підтримки України.

Читайте також: Системи Patriot посилили б ППО України - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Дмитро Кулеба у вересні цього року під час засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня щодо боротьби з безкарністю у зв’язку з російською війною в Україні заявив, що розроблений Україною механізм гарантій безпеки під назвою «Київський безпековий компакт» (Kyiv Security Compact) стосується не лише України, але є універсальним механізмом, який може враховуватися й іншими країнами. Міністр також наголосив, що Україна розробила Київський безпековий компакт, запропонувавши сучасний багаторівневий механізм гарантій для забезпечення безпеки України до моменту її вступу до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-