Рада дозволила військовим брати відпустки під час воєнного стану

Рада дозволила військовим брати відпустки під час воєнного стану

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Про це народний депутат від парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, за закон "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану" (№8081) проголосували 269 депутатів.

Згідно з текстом документа, в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям може надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Зазначається, що кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Читайте також: У МОЗ нагадали: Під час воєнного стану лікарі можуть виписувати пацієнтам паперові рецепти

Уточнюється, що частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз упродовж календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Закон набуває чинності з наступного дня за днем його опублікування.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила законопроєкт "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану" (№8081) у першому читанні 3 листопада 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-