росіянам заборонили підганяти ешелони з технікою та боєприпасами близько до фронту – Громов

росіянам заборонили підганяти ешелони з технікою та боєприпасами близько до фронту – Громов

Укрінформ
російським військовим заборонено завантажувати й розвантажувати ешелони з технікою та боєприпасами близько до лінії фронту, оскільки українські захисники там їх ефективно знищують.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає кореспондент Укрінформу.

"Окупанти постійно відчувають вміння наших воїнів знищувати важливі цілі та розривати логістичні ланцюжки. Так, за наявною інформацією, враховуючи втрати, командувач об'єднання угруповання окупаційних військ генерал суровікін віддав наказ щодо заборони проводити будь-які розвантажувальні та завантажувальні роботи на залізничному транспорті насамперед ешелонів з технікою та боєприпасами на відстані ближче ніж 100 км до лінії бойового зіткнення", – пояснив Громов.

Він також додав, що російські загарбники до того й самі себе вміло знищують. "Так, 24 листопада артилерійський підрозділ збройних сил російської федерації обстріляв позиції мобілізованих 1-го армійського корпусу "донецьк" російських окупаційних військ на південно-західній околиці населеного пункту Цукури тимчасово окупованої території Херсонської області. Внаслідок попадання 152-міліметрового снаряда в намет 14 військовослужбовців загинули та 7 військовослужбовців отримали поранення", — повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Генштаб: пріоритет для військ рф - утримання позицій на сході та сухопутного коридору в Крим

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-