Генштаб: пріоритет для військ рф - утримання позицій на сході та сухопутного коридору в Крим

Генштаб: пріоритет для військ рф - утримання позицій на сході та сухопутного коридору в Крим

Укрінформ
Для рф пріоритетом залишається утримання позицій на сході України і сухопутного коридору у тимчасово окупований Крим.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив на брифінгу представників Сил безпеки та оборони щодо оперативної інформації на фронті та безпекової ситуації в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«Пріоритетом російської федерації залишається утримання позицій в Донецькій та Луганській областях, а також сухопутного коридору до тимчасово окупованої території автономної республіки Крим», - сказав Громов.

Читайте також: У районі Бахмута ворог намагається наступати, на інших напрямках - обороняється

За його даними, ворог зосереджує свої зусилля на ведення наступальних дій на Бахмутському й Авдіївському напрямках, а на Куп'янському, Лиманському, Новопавлівському та Оріхівському веде активну оборону на захоплених рубежах.

Представник Генштабу зауважив, що протягом тижня на Харківському та Куп'янському напрямках загарбники вели наступальні дії, але успіху не мали. Ворог також завдав низку вдав ракетних та авіаційних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури України.

Громов наголосив на артилерійських та ракетних обстрілах населених пунктів України з території рф. Водночас, за його словами, не виключені збройні провокації щодо порушення державного кордону.

Читайте також: Зберігається загроза завдання росією найближчим часом ракетних ударів — Генштаб

«Ми очікуємо, що противник надалі буде зберігати військову присутність у прикордонних районах із метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки у райони ведення активних бойових дій», - зазначив представник Генштабу.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 1 грудня ліквідували близько 89 тисяч 440 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-