Ознак створення у білорусі потужного ударного угруповання зараз немає – ГУР

Ознак створення у білорусі потужного ударного угруповання зараз немає – ГУР

Укрінформ
Наразі на території білорусі не фіксується створення потужного наступального угруповання, подібного до розгорнутого в січні-лютому.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, передає Укрінформ із посиланням на ГУР.

"У білорусі очікуємо активізації бойової підготовки, тому що з 1 грудня у ЗС цієї країни розпочинається новий навчальний рік. Війська будуть виходити на полігони, відпрацьовуватимуть різні питання бойового злагодження, перевірки родів і військ. Тож очікуємо на білоруській території активних заходів, насамперед з оперативної та бойової підготовки. Ми готові до цього. Але хочу зазначити, що на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території білорусі не видно", - сказав Скібіцький.

Читайте також: Спроба білорусі вступити у війну проти України стане для неї самогубством – розвідка

За його словами, близько 9 тисяч військовослужбовців 1-ї танкової армії рф провели заходи з бойової підготовки, злагодження підрозділів. Воєнна розвідка не виключає двох варіантів застосування цих військових: або з території білорусі, або ротаційне повернення на територію України, можливо на Харківський напрямок.

На перспективу, зазначив Скібіцький, зберігається загроза застосування угруповання союзної держави білорусь-росія, проте для цього недостатньо озброєння. Зараз росія активно знімає озброєння та військову техніку зі зберігання, зі складів, з арсеналів, з центрів забезпечення мобілізаційного розгортання, щоб поповнити втрати й укомплектувати створені за мобілізацією з’єднання й частини.

Читайте також: Денисенко: Сумніваюся, що росія прибере лукашенка - надто великий ризик

Представник ГУР запевнив, що воєнна розвідка України спостерігає за переміщенням підрозділів рф. Воно відмічається передусім у Ростовську, Бєлгородську області й через територію тимчасово окупованого Криму в Херсонську область.

Як повідомлялося, за даними ГУР, в армії рф є дефіцит певних видів озброєння: росіяни вивозили артилерійські боєприпаси з території білорусі, також рф веде перемовини з Іраном.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-