росіяни за добу атакували сім регіонів України, є загиблі та поранені

росіяни за добу атакували сім регіонів України, є загиблі та поранені

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли семи областей України, є загиблі та поранені люди.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 1 грудня.

У Сумській області минулої доби російські війська випустили по прикордонню 110 снарядів та мін. Постраждали Білопільська, Краснопільська, Середино-Будська та Есманьська громади.

У Білопільській громаді росіяни обстріляли зі ствольної артилерії (35 ударів) міську лікарню. Загинув 15-річний хлопець. Пошкоджено приміщення лікарні.

У Запорізькій області ворог вів обстріли цивільної інфраструктури у районі населених пунктів Степове, Кам'янське, Малі Щербаки, Гуляйполе, Оріхів, Дорожнянка, Ольгівське, Новоданилівка, Залізничне, Новоандріївка, Чарівне, Малинівка, Преображенка. Надійшло 24 повідомлень про руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області росіяни знову обстрілювали Нікопольський район. Під вогнем російських «Градів» та важкої артилерії опинились Марганецька і Червоногригорівська громади. За попередніми даними, люди не постраждали.

У Червоногригорівській громаді пошкоджені чотири приватні будинки, дві господарські споруди, газопровід та лінія електропередач.

У Марганецькій громаді деталі обстрілів з’ясовуються.

У Харківській області зросла інтенсивність обстрілів у Куп‘янському районі. Добровільна евакуація населення триває. Протягом доби росіяни практично кожні дві години завдавали артилерійських ударів. Виникали пожежі у будинках, господарських спорудах, на складах. Близько 4:00 у Куп’янську агресори вдарили ракетами С-300, є влучання по відкритих територіях.

Під обстрілами також були прикордонні Вовчанська та Липецька громади.

У Луганській області на фронті на Куп’янському та Лиманському напрямках ворог продовжує вести оборону. Минулої доби росіяни здійснили вогневий вплив по Новоселівському, Стельмахівці, Макіївці, Площанці, Невському, Червонопопівці і Білогорівці. Всього зафіксовано 56 обстрілів позицій захисників Луганщини.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога в районах Новоселівського, Стельмахіви і Білогорівки.

У Донецькій області сьогодні зранку війська рф здійснили масований артобстіл центральної частини Авдіївки. Вночі вели обстріли околиць Курахового.

Тривають позиційні бойові дії в районі Водяного, Опитного, Первомайського Очеретинської громади, періодичні обстріли селищ Бахмутське, Яковлівка, Роздолівка Соледарської громади.

Протягом доби росіяни постійно обстрілювали Бахмут, Торське, Зарічне, населені пункти вздовж всієї лінії фронту.

За минулу добу на Донеччині троє людей поранені.

У Херсонській області артилерійських і танкових обстрілів зазнали райони населених пунктів на правому березі Дніпра.

російські загарбники знову обстріляли Херсон. Минулої доби ворог бив по середмістю. Пошкоджені кілька житлових будинків та медичні заклади, є влучання в газогін. 70-річна жителька Херсона через ворожий обстріл загинула у власній квартирі. 64-річний херсонець дістав поранення, коли перебував на вулиці.

Читайте також: загарбники зранку обстріляли прикордоння Чернігівщини з артилерії і мінометів

Вночі 1 грудня загарбники знову завдали удару по Херсону. Ворог влучив у багатоповерховий житловий будинок у районі Дніпровського ринку. Після обстрілу спалахнула пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється.

На тимчасово захопленій території Херсонської області продовжуються обстріли Каховки з боку сіл Роздольне та Коробки.

У звільнені громади Херсонської області доправляють гуманітарні вантажі від благодійних організацій, підприємств, волонтерів та в рамках державних програм.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-