росіяни будують лінію оборони поблизу Сватового

росіяни будують лінію оборони поблизу Сватового

Укрінформ
російські загарбники будують лінію оборони поблизу Сватового Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

«Аби зупинити просування українських воїнів на Сватівському та Лиманському напрямках, росіяни проводять інженерне обладнання лінії оборони. Також вони продовжують переміщення туди особового складу, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів для комплектування та забезпечення нових підрозділів і тих, що зазнали втрат», - ідеться в повідомленні.

У Хрустальному загарбники оголосили про завершення мобілізації, однак патрулювання міста не припиняється, на виїздах із населеного пункту проводиться ретельна перевірка чоловіків.

Також, за даними ОВА, відомо про формування у так званій «лнр» добових планів на мобілізацію, аби процес відбувався не так помітно для суспільства.

Так, у Луганську планують примусово (або частково) мобілізувати по 50 осіб, в Алчевську і Перевальську – по 30, у Хрустальному – 20.

«Де вони будуть розміщуватися? Наприклад, у Біловодську, де в деяких покинутих будинках вже розселилися військові рф. Окупаційний селищний голова продовжує збирає інформацію і складає додаткові списки порожнього житла», - зазначили в ОВА.

Крім того, росіяни вчергове повідомили про недоцільність відновлення вщент зруйнованої ними Попасної. загарбники розглядають можливість відбудувати ту частину, яка необхідна для роботи залізничного вузла і водоканалу.

«Населені пункти Попаснянщини вже передані в управління окупаційним адміністраціям Первомайська, Лисичанська та Голубівки», - підкреслили в ОВА.

Читайте також: Сватове цілком може повторити історію Ізюма чи Лимана

Як повідомляв Укрінформ, у Луганській області російські загарбники розпочали «відновлення» пошкодженого обстрілами житла у Хрустальному, де бойові дії взагалі не відбувалися і яке було окуповане ще у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-