Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Сватове цілком може повторити історію Ізюма чи Лимана

Сватове цілком може повторити історію Ізюма чи Лимана

Укрінформ
Звільнення цього містечка – ключ до повернення більшої частини Луганщини – думка

Повний вогневий контроль траси Р-66 від Сватового до Кремінної значною мірою ускладнює життя російських окупантів. Можна прямо говорити: відрізок цієї логістичної артерії їм недоступний для безпечного та вільного використання.

У свою чергу, я не поспішав би розглядати Сватове і Кремінну в єдиній зв’язці. Кремінну я відношу більше до комбінованої локації Рубіжне-Сєвєродонецьк-Лисичанськ, яка відмінно грається через Білогорівку. Але не зараз. А потім саме Сватове, де, з певною обережністю, але я можу говорити про перші ознаки оперативного оточення, що формується. Підкреслю, щоб уникнути непорозуміння — ознаки, а не сформоване ОК.

І це дуже обнадіює, адже Сватове цілком може повторити історію Ізюма чи Лимана, навколо яких, коли почало формуватися оточення, воно прискорило втечу окупантів. Ось тільки зі Сватовим все може виявитися куди феєричнішим.

Насамперед, втеча з цього містечка для РОВ проходитиме аж до Старобільська, бо закріплення на всій ділянці Р-07, за винятком Мостиків, їм особливо ніде не світить, але у разі каскадного обвалення оборони і ті їх не врятують. Крім того, утворюється тиск з півночі і питання з вищезгаданою комбінацією Кремінна-Рубіжне-Сєвєродонецьк-Лисичанськ почне вирішуватись у рази швидше ніж до того.

А тому Сватове — це ключ до звільнення більшої частини Луганщини. І найголовніше, це те, що умови для цього процесу з кожним днем ​​набувають все більш і більш сформованої форми.

Олександр Коваленко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-