Зеленський: Не думаю, що путін використає ядерну зброю - це питання його адекватності

Зеленський: Не думаю, що путін використає ядерну зброю - це питання його адекватності

Укрінформ
Чи захоче президент росії володимир путін використати ядерну зброю проти України чи інших держав? – це питання його адекватності, вважає Президент України Володимир Зеленський.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава держави сказав у середу, виступаючи в режимі онлайн на щорічному саміті DealBook, який проводить газета New York Times.

«Не думаю, що він використає ядерну зброю - це питання його адекватності», - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання ведучого. Крім того, український лідер вважає, що путін не контролює своїх військових.

За словами Президента, не можна допустити, аби путін залишився безкарним; він ухвалив рішення захопити українські території та знищити український народ, і яку б зброю він не використовував, Україна протистоятиме цьому.

Відповідаючи на запитання щодо міжпартійних дискусій у США стосовно обсягів допомоги Україні, Зеленський подякував Сполученим Штатам та американському народові за допомогу й наголосив, що підтримка України – це справа захисту всього демократичного світу, а не лише України.

Читайте також: рф в односторонньому порядку відклала переговори зі США щодо контролю над ядерною зброєю

Він також розповів, що мав розмову з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу після повторного обрання його на цю посаду. «Ми чекаємо підтримку від Ізраїлю», - наголосив Зеленський. За його словами, він говорив з ізраїльським прем’єром, зокрема про захист від іранських дронів, які росія використовує для атак на об’єкти цивільної інфраструктури в Україні.

Коли ведучий поставив запитання про постачання Україні компанією Ілона Маска SpaceX терміналів Starlink для забезпечення інтернету, на короткий час зник зв’язок із Зеленським.

«Маск нас слухає і допоміг відновити зв’язок», - пожартував Президент, коли зв’язок було відновлено. Коментуючи позиції Маска щодо підтримки України, Зеленський укотре закликав усіх, «хто хоче побачити, що зробила росія в Україні, приїхати й подивитися».

Саміт DealBook – щорічний захід, який організовує NYT та фінансовий оглядач Ендрю Росс Соркін. Він проводить інтерв'ю з відомими особами, які впливають на найважливіші події сьогодення. Цього року обговорюється війна росії проти України, падіння криптовалюти, звільнення персоналу у великих технологічних компаніях, формування нового уряду Ізраїлю.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-