Ворог за добу обстріляв 12 населених пунктів Донеччини, є загиблі та руйнування

Ворог за добу обстріляв 12 населених пунктів Донеччини, є загиблі та руйнування

Фото
Укрінформ
У Донецькій області війська російської федерації за добу 29 листопада обстріляли 12 населених пунктів, є загиблі і поранені мирні жителі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Правоохоронці за минулу добу зафіксували 32 обстріли. Під ударами перебували Авдіївка, Бахмут, Курахове, Лиман, Слов’янськ, Торецьк, Соледар, Велика Новосілка, Времівка, Карлівка, Архангельське, Курдюмівка.

Ворог застосовував зенітно-ракетний комплекс С-300, ракетні системи залпового вогню «Град», «Смерч», «Ураган», артилерію, міномети.

Читайте також: Ворог упродовж доби завдавав ракетних ударів по Харківщині - є руйнування, постраждала людина

Зруйновані і пошкоджені 30 цивільних об‘єктів - 21 житловий будинок, дитячий садок, науково-дослідницький інститут, ТЕС, магазин.

Зафіксовано три ракетні удари із ЗРК С-300 по Слов’янську. ракети поцілили в інфраструктуру. Пошкоджено один багатоквартирний та п’ять приватних будинків. За попередніми даними, люди не постраждали.

Зі «Смерчів» ворог вдарив по Кураховому, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури і два приватні будинки, інформація щодо жертв і поранених не надходила.

Внаслідок артилерійських обстрілів є поранені у Соледарі та Торецьку.

Окупанти здійснили 32 вогневі атаки / Фото: Національна поліція

Як повідомив у Телеграмі начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, у Бахмуті Донецької області внаслідок обстрілів за добу зруйновано дитсадок і кілька приватних будинків, загинули дві людини й 11 поранено.

"Найбільше напередодні постраждав Бахмут — там 2 людини загинули, ще 11 дістали поранення. За попередню добу росіяни знищили у місті дитсадок та щонайменше 3 приватні будинки", - зазначив очільник ОВА.

За його словами, на цьому напрямку також зафіксовано обстріли на околицях Світлодарської та Соледарської громад.

Кириленко повідомив, що на Волноваському напрямку під артобстрілами опинилися Вугледар і Богоявленка, пошкоджено адмінбудівлю. На Донецькому напрямку обійшлося без жертв, але є руйнування. Курахівська громада зазнала 5 обстрілів — пошкоджено декілька приватних будинків у Кураховому та Курахівці.

Глава ОВА зазначив, що вночі тривали обстріли Мар'їнки, на ранок - на околицях Очеретинської громади. В Авдіївці ніч була відносно тихою, а вранці відбулися 3 обстріли — є влучання у житлові квартали, точні наслідки встановлюються.

На Лисичанському напрямку одна людина загинула в Лимані, ще 3 дістали поранення. Не припиняються масові обстріли Торського і Зарічного, жертв немає.

Поліція та Служба безпеки відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Луганщині загарбники «відновлюють» житло в Хрустальному, де взагалі не було боїв

Також поліція допомогла евакуювати ще 77 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 31 490 осіб, серед них 4733 – діти, 1912 – люди з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни за 29 листопада вбили п'ятьох жителів Донецької області та ще 15 особам завдали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-